Galoppjobb

Idag var det tänkt att jag och Bellsan skulle rida galoppjobb i form av övergångar på travbanan, då vi gaddat upp oss med nya fräscha tips från bästa Q. Men det var sämst underlag där, så vi begav oss ut på vägarna istället.
 
Det gick så jäkla bra idag!! Övade galoppövergångar mellan skritt och galopp, och hon stressade inte upp sig alls på bortavägen. Och som vanligt lika fantastiskt trevlig i galoppen. Reglerbar, mjuk och bärig. Och högergaloppen är verkligen bättre än någonsin.
 
Så fort vi vände om så gick hon in i flipmode. Då började hon stressa och bli frusterad, började trampa på stället, ladda, kasta sig, backa ner emot diken m.m. Men då började  jag med en övning jag fått av Q igår, att svänga. Lägga in henne på en volt via ett ledande tygeltag, och få henne att lösa uppgiften. Så gjorde jag varje gång hon fick frispel inför en galopp, och de funkade verkligen!! När hon gick lika lungt och avspänt ut från volten som i, så fick hon ny fattning. Funkade toppen. :-) Vi slapp dragkamper och "bråk".
 
En rolig grej som hon även gjorde i förrgår var att fatta en klockren vänstergalopp från rakställning, när jag bad om höger. Haha. Jag trodde aldrig det skulle hända. De börjar verkligen släppa för oss nu. Fina fina B. :-) Hihi.
 

Lördagens Bella :)

Kommentarer
Postat av: Ord & inga visor!

Roligt att kunna vara till hjälp =)
Kul att det föll väl ut ^^
mvh/Q

Svar: Ja superkul!! TACK! :)
Josefine Fred

2012-12-18 @ 18:21:49
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Linda Gissberg

Vilket reflextäcke! Vart har du köpt det? :)

Svar: Ja de är kanon! :) På horze.se
Josefine Fred

2012-12-19 @ 08:56:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0