Dressyr x2

Har ridit två dressyrpass idag. Ett på bästa Bellsan och ett på Quantas. :-) Kommer ett separat inlägg om Q sen.

Med Bellie tänkte jag testa en
ny uppvärmningsmetod, för oss alltså. Dvs jogga igång i alla gångarter innan jag börjar kräva något. Det funkade inte alls, haha. Hon var fin i traven såklart, men efter galoppen vart hon så sjukligt taggad. Men, galoppen i sig var så fruktansvärt fin!! Hon bjöd på riktigt trevlig arbetsgalopp FRÄMST i vänster varv. Helt fantastiskt. Jag satt ner i varenda språng!! :-D

Efter galoppen var hon som sagt sjukligt speedad, varje liten sväng, varje litet tygeltag... ja allt betydde galopp enligt B! Så jag jobbade ett tag med att få henne lugn i traven, flytta ut bakdelen på lite volter osv. och hon kändes helt ok, men hon var inte helt tillfreds i munnen. Hon var liksom stressad i huvudet och avslappnad i kroppen, typ.

Skrittjobbade därefter
tills jag fått henne lugn, och sen körde vi helt enkelt galoppfattningar istället då inte traven funkade idag. Och jävlar anamma vad fin häst jag har. Det går liksom inte att få ut i ord. Jag gjorde miljontals fattningar i vänster varv, och en sak som hon aldrig gått med på förut är att slappna av emellan, och låta sig ställas och formas. Men det gjorde hon idag! Mellan varenda fattning var hon mjuk och fin i munnen, och hon till och med frustade några ggr. Helt sjukt kul. Så jag gjorde nya fattningar hela tiden, så fort hon kändes lugn och tillfreds vilket var typ hela tiden. Och galoppen.. ja.. samma här så satt jag i varenda steg. Varenda steg. Fyfan vad kul! Äntligen.

Avslutade med två
högerfattningar och GUD vad fin hon var. Så jävulskt jävla fin. Haha. Som sagt det går inte att beskriva. Bärig, 3taktig, lydig, ja.. Allt! Vi är VERKLIGEN på G nu. :-D

Det positiva idag:
* Hon var väldigt lugn och tillfreds i galopperna
* Jag kunde sitta ner i varenda steg utan att hon föll isär, snarare tvärtom
* Hon var lugn emellan fattningarna och lät sig ställas inåt till och med


Vad jag kunnat göra bättre idag:
* Kräva mindre i avsaktningarna från galopp, det blev att jag krävde lite för mkt. Hon måste få falla isär och trava iväg innan hon saktat av till skritt, även om hon inte lyssnar i det läget. Men en sak i taget, alla delar ska inte på plats nu.


Kommentarer
Postat av: Malin & Keyson

Vad är det för träns? :) Riktigt snyggt!

2012-02-18 @ 18:05:31
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0