Galoppintervaller

Red galoppintervaller på fröken Bus idag i solskenet och blåsten. Red lite övergångar som uppvärmning, och bitvis gick de bra. I vänster varv surade hon till i svängarna för att hon trodde jag skulle be om galopp. Så där stod hon emot lite.

När det väl var dags för galopp i vänster varv så gick de inte så värst bra. Hon tog den men bröt av rätt fort, och jag kan inte fatta ny på rakt spår, då blir det höger. Så det fick bli höger, hon fick gå två varv i förvänd galopp helt enkelt. Hon blev sjukligt upprörd när jag skulle sakta av och byta till rätt galopp så det fick alltså vara höger. Var så sjukt nära på att slänga mig av hästen och skritta av och gå in i stallet, för så jäkla dåligt gick det. Hon var tung, gick inte fram, osv.

Efter ett tags skritt så tog jag
vänster varv igen och fattade ny galopp. Och skam den som ger sig. Hon höll sjukligt fin vänstergalopp i 3 hela varv utan att sakta av eller något. Hon galopperade i väldigt trevligt tempo och takt, och i en väldigt låg form. Kom dock på mig själv att vara jäkligt hård i handen, så sista halva varvet slappnade jag av i händerna och armarna istället och det gick ju hur bra som helst. Inte försvann hon iväg eller.

Så när det var dags för 3 varv
i höger igen så hade jag det mesta av fokusen på att slappna av i armar/hand, och de gick skitbra. :-D Hon var jättefin! Hon försöker ju öka ibland när de blir jobbigt, men hon kommer fort tillbaka.

Så vi avslutade med en jäkligt bra känsla. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0