Hm...?

Jag vet att jag inte ska göra svar på tal, eller ens bry mig om människor som är fega och inte står för vad de tycker. Jag tycker egentligen väldigt synd om dessa människor för de måste ha extremt låg självkänsla. Men, jag kan inte låta bli att känna mig provocerad.



Så här kommer ett svar på tal som jag inte gjort på väldigt länge. Som sagt, jag känner mig extremt provocerad och detta är enda anledningen. Så here we go:

Linda då (eller var det Ella?)
: Ja, jag skrev att jag hade piskat min häst (sågat??) hösten förra året, och jag var väldigt stolt som inte hade gjort det på 7 månader eftersom det ger mig sådan extrem ångest. Jag jobbar järnet för att bli stadigare i mitt humör och det går verkligen framåt, vilket jag som sagt är väldigt stolt över för det är aldrig någonsin OK att utöva våld mot någon levande varelse, någonsin. Så på grund av detta, så menar du att jag är bannlyst från att tycka att bestraffning (i alla former) inte är OK att utöva på sin häst? Samt att beskylla hästen för situationer som uppstår? Jag får inte riktigt ihop det. Du får hemskt gärna förklara, men gärna att du står för det du säger också.

Ella (hur ska du ha det? Vet du verkligen vad du heter?): Du får hemskt gärna hänvisa till något inlägg där jag skriver att jag blir arg på Bellie och att hon är dum. Det borde ju inte vara alltför svårt att hitta eftersom jag tydligen skriver det hela tiden. Ska jag bestämma mig för vilken människa jag ska vara? Jag som sitter öppet med namn och efternamn, där alla vet vem jag är, på en blogg och uttrycker mina känslor och åsikter. Men du då? Du som sitter och kommenterar under anonymt nick, till och med två olika nick... Men det är jag som ska bestämma mig för vem jag vill vara?

Jag är väldigt säker på vem jag är och jag har väldigt starka åsikter som jag verkligen står för. Jag har gjort många misstag i mitt liv men det inte utan ånger och det inte utan att jobba på att bli en bättre människa.

Till alla som kommenterar: Tänk efter innan ni kommenterar. Är det verkligen värt att såra en person för egen vinning? Och ska ni kommentera, stå för det ni säger och tycker dvs är ni anonyma så säger det mer om er än vad det gör om mig. Trist för er! Jag sitter på en blogg och skriver, hänger ut mig själv och erkänner mina misstag för 3-400 personer. Ni sitter bakom en dataskärm och kommenterar sårande kommentarer anonymt. Starkt gjort av er, det måste ni jobbat länge för. :-)

Kommentarer
Postat av: Sandra

Inte så svårt att gissa vem denna "Ella"/"Linda" är.. Tror jag vet vems blogg du läste för att komma och tänka på just det här ämnet. Jag tänkte på samma sak när jag läste det inlägget.. Jag skulle tro att den personen tog åt sig av din kommentar på just det specifika inlägget (ganska uppenbart eftersom kommentaren nu är borttagen) och skriver onödiga anonyma kommentarer.



Nu säger inte jag att det är just den personen (tror förmodligen du vet vem jag menar?), men det vore inte helt konstigt om det är det ;)

2012-02-11 @ 18:52:34
URL: http://slizer.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Det är bara skaka av sig. Visst att man inte behöver slå ifrån sig all kritik, men det där är ju bara löjligt. Och även om det var så finns det hästar som faktiskt lider.

2012-02-11 @ 18:56:01
URL: http://felfri.net
Postat av: Melina

sv: usch jag tycker det är så himla klumpigt och obehagligt att rida med vantar så jag undviker det helst ;)

2012-02-11 @ 19:09:09
URL: http://goldenhorses.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!





sv:Kul att du tycker det.Men du anar inte jag var så fruktansvärt nervös att benen var som spagetti efteråt.haha..

Kul att ni ska igång med hoppträningen igen heja heja

mvh/Q

2012-02-11 @ 19:15:26
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Tilda

Ja, ibland förstår man inte ens hur människor tänker. Jag menar, jag kan ju tycka att Kimberley är otroligt jobbig en dag och att allt gick piss osv. och en annan dag går det superbra. Bara för det är jag ju inte två olika människor..?

Alla har ju bättre och sämre dagar, både vi och hästarna. Fattar verkligen inte hur den där människan tänkte...

2012-02-11 @ 19:24:33
URL: http://goldenhorses.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det kan ju vara två olika personer från samma dator, men troligen inte. Tycker det är konstigt eftersom du om någon säger att det inte är hästens fel, utan om Bellie gör fel är det något som sitter i dig. Själv tycker jag att fler människor borde inse att det fkt är ryttaren som ger fel signaler, så att hästen gör fel...



Aja, om du tog åt dig, så vill jag bara säga, gör det inte, du känner Bellie bäst, och vet hur hon fungerar! Och jag säger som dig det är aldrig okej att vara våldsam mot en varelse och man bör få skuldkännslor efter!

2012-02-11 @ 19:59:45
URL: http://beeatrice.blogg.se/
Postat av: Julia Kling

Sv: ja okej. Men hur har du arbetat upp galoppen så hon inte rusar? Asså så hon orkar samla sig :)

2012-02-11 @ 20:08:52
URL: http://oneofmusic.blogg.se/
Postat av: Linda

Sv: Visst är hon ;)

2012-02-11 @ 21:06:47
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ridhjälm eller grimma+grimskaft från Smeagårdens Hästshop!

SV: kan inte gräva ned sladden då det kör för tunga maskiner över och marken skjuts undan, vågar inte ha en sladd då nedgrävd

2012-02-11 @ 22:09:39
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Anna m. Ridtravaren Emmet

Man tröttnar rejällt på dessa personer som inte kan stå för det dom skrivit! Dom har verkligen inget bättre för sej än att sitta och säga taskiga saker!

2012-02-11 @ 23:39:14
URL: http://supertravarna.blogg.se/
Postat av: Dressyrteamet

Haha, det är rätt, häng ut ip numret :) herregud, att folk inte vågar stå för sina åsikter. Nackdelen med bloggar, att folk svarar anonymt och inte vågar stå för sina åsikter.

2012-02-11 @ 23:43:27
URL: http://dressyrteamet.wordpress.com
Postat av: Julia m. ridtravaren Lelle

Gud vad irriterande kommentarer, ta inte åt dig Josse! Du är en av de duktigaste hästmänniskor med bra tänk som jag känner till! Och som sagt är det jäkligt fegt att vara anonym, det tyder endast på att personerna inte vågar stå för sina åsikter.

2012-02-12 @ 00:00:16
URL: http://enligtjulia.webblogg.se/
Postat av: Sandra Awsome olausson

Haters gonna hate. Du vet precis själv vad som är sant och falskt. Rätt att hänga ut! Kan man inte stå för det man säger så bär man inte uttrycka sig allst! Keep up the good work!

2012-02-12 @ 00:01:04
URL: http://sandraawsomeolausson.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag förstår att du blir arg av sådana kommentarer, det är inte lätt att ignorera allt faktiskt. Visst man får komma med sin åsikt helt klart men jag tycker väl ändå att alla idag har en mail?



Det var en som skrev i min blogg, anonym att jag skulle ge upp Fifa för sådana som hästar som hon gick ändå inte att fixa. De menar förståss efter alla hennes behandlingar och tyckte väl att jag skulle avliva henne.



Då har en annan grinat dagar i ända och varit superorolig att jag måsta ta bort den här lilla hästen, så får jag den kommentaren. Vilket jävla pepp liksom. Aja nu när jag bytt veterinär tar jag inte åt mig av sånt skit för jag vet ju att hon kommer bli bra.



Men varför liksom? Och varför anonym?

2012-02-12 @ 09:55:30
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Ellen

så tråkigt att folk ska hitta fel, snacka skit och klaga hela tiden... lätt att skriva att du inte ska ta åt dig, men klart man blir less... vet själv hur det är att få kommentarer av folk som "vet allt" om allting, det enda man kan göra är att göra det man tror är bäst i situationen man är i och sedan stå för det! :)

2012-02-12 @ 14:32:11
Postat av: Elin stjernstedt

Ibland undrar man vad folk tänker med. Bra skrivet!

2012-02-14 @ 16:59:44
URL: http://northernshowhorses.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0