Uteritt

Tog en uteritt med Bellisbus idag. Alla gångarter, hallelulja. Haha hur ofta är det liksom. ;) Tränade på tempoväxlingar i skritt och trav längs vägarna, sedan red vi in i skogen där hon fick pusta, och så tog jag en galopp i vardera utan krav. Gick jättebra! Efter vi kommit ur skogen igen så tog vi nästan samma väg hem längs vägarna och fortsatte med tempoväxlingarna.

Kan dock säga som så att B var inte rolig idag. Och hon har inte varit så särskilt rolig i traven hela denna vecka heller. Hon vill inte bära sig själv utan lägger sig i min hand och tycker att jag kan bära henne istället. Hon tar inte förhållningar så bra, utan då börjar hon öppna mun/stänga mun/öppna mun/stänga mun, så det blir ett jobbigt ljud. Haha. Menmen... antar att hon bara har en sån period helt enkelt. Jag har ju varit med om betydligt värre perioder med denna dam så denna period e väldigt skonsam om man säger så. Det får dock mig att känna mig som en skitryttare som inte kan rida min egen häst på bakdelen.

Den enda gångart som faktist
funkar jäkligt bra just nu är galoppen, för den funkar bättre än någonsin på ALLA plan.

Sånahär ggr när man känner
sig lite dålig är det viktigt att plocka fram de positiva. För det finns alltid en positiv sida av allt.

* Trots att hon ligger på i handen så kliver hon ändå på med hela kroppen och tar ut steget (förr så blev hon jäkligt kort i överlinjen, trippade på, var spänd och tog inte alls ut kliven)
* Hon är väldigt fin i galopperna just nu
* Hon lyssnade bra bitvis på mina "förhållningar" med mitt säte i tempoväxlingarna


Så trots att hon gärna lägger
sig i min hand och inte är riktigt tillfreds så finns det alltså positiva delar att plocka ut. Jag har 100 ggr hellre en häst som hänger sig i handen men att den fortf. tar ut steget och travar "avslappnat", än en häst som är spänd, bakåttänkande, knäpper av och blir kort och trippig.

Jag är säker på att det är
en period hon har bara som är påväg över. :-) Hon ska gå imorgon oxå, sen ska hon vila hela helgen, och då tar vi nya tag på måndag!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tycker det är jätte bra att lyfta fram de posetiva sakerna! Samt istället för att skriva " de dåliga sakerna" skriver man "att träna på" blir inte så negativt. Jag brukar skriva så i ett block som vi har i stallet, där jag skriver om ridpasset osv. Mycket bra! :D

2012-02-16 @ 18:55:06
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

sv:Själv kör jag med stetoskop ;-)betydligt billigare än pulsklocka men krångligare om man inte riktigt vet hur man ska göra. Jag brukar rida fram som vanligt när jag rider intervaller så hästen verkligen har kommit igång innan jag börjar och är lösgjord.Lite samma schema som jag beskrev tidigare i bloggen i dag.

1.skritta fram 10 min

2.uppvärmning med lösgörnade övningar 15-20 min

3.Intervallträning ca 20 min inkl återhämtning i mellan.

4.Skritta av tills hästen åter är i normalpuls.

mvh/Q

2012-02-16 @ 19:53:10
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Tova

Härligt att galoppen funkar då! ;D

2012-02-17 @ 07:24:11
URL: http://kazince.blogg.se/
Postat av: Sofie Ejserholm

Hej! Vad fin blogg du har!! =D



Du undrade på min hiss&diss om det var dem nya tretorn advance jag menade, och nej, det var dem gammla jag dissade, skulle nog skrivit in det så man inte missuppfattade det. =)

2012-02-17 @ 12:55:08
URL: http://weteam.blogg.se/
Postat av: Emeli

Vad härligt att höra att galoppen fungerar :D

2012-02-18 @ 12:25:03
URL: http://tillhast.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0