B = scitzo

Scitzofren är typ det enda ordet i världen jag inte kan stava till. Hihihi. Lär mig ALDRIG. Men iallafall, jag har en scitzofren hest.

Tänkte dra ut na på en
lugnare tur med lite jogg längs vägarna och sedan avsluta med en LUGN galopp. Allt gick jättebra tills det var dags för galopp. B taggar till och lyssnar inte bra, jag saktar av och helvetet bryter lös. Alltså, på riktigt. 10 ggr värre än vanligt var hon. Jag höll mig lugn och jag gjorde typ inget annat än att lätta på handen, hela tiden. Hon fick slaka tyglar men ändå slänger hon sig som en stucken gris rätt upp i luften så jag bara flyger. Hon blir så extremt explosiv. Jag blir faktist rädd då, men som sagt jag höll lugnet. Och fick en bestämdhet i mig, nu jäklar ska dedär BORT.

Så hem red jag
, gjorde mycket halter, och allt som får henne att fokusera på annat. Hon hetsade på i vanlig ordning. Sedan gick jag ner till vår lilla ridplan, där det är oplogat. För där tänkte jag att jag skulle ta igenom båda galopperna tills hon var lugn. Jag kan bara säga en sak, hon har aldrig varit så fruktansvärt fin i galopperna som hon var där. Jag blev helt paff. Ärligt. Hon galopperade sjukt fint, bra takt, bra tempo, jättefin form i båda varven. Även högergaloppen var 3taktig, och i båda galopperna fick jag SITTA ner! :o Utan att det försämrades. Jag kan säga att jag svävade på moln och avslutade efter några fattningar i vardera varv.

Emellanåt fick hon ett psykbryt
, när jag bytte varv från höger till vänster. Då betydde tydligen alla mina hjälper galopp enligt B. Så när hon chillat ner så fattade jag v.galopp. Och gudars vad jobbigt hon tyckte det var, för hon bröt självmant av 3 ggr (!!!!) för att hon tyckte det var så jobbigt. Avslutade med ännu en fattning och bröt av när jag ville, och inte hon.

Hon jobbade så sjukligt bra. :') Travade av med nosen så gott som i backen tills hon lugnat sig, och sedan skrittade jag av för hand.



Red en annan häst efter B
, Matte. Jag har ridit han en gång tidigare oxå. Red dressyr på honom på ridplan, och det gick väl inte sådär jättebra om man säger så. Hela passet fokuserade jag på att han skulle bjuda ärligt framåt, och söka ett stöd i min hand, yttertygel. Massvis av övergångar och försök att få igång bakkärran ordentligt var det jag fokuserade på. Så när han äntligen sökte sig någorlunda mot min yttertygel i båda varven så gav jag mig. Det gick som inte att kräva nå mer. Men han är en väldigt fin och trevlig häst, helt genomsnäll! Han ägs av Emelie.


Jag och Matte första ggn jag red honom i höstas. :)

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Den tyckte jag om! Jättefin häst verkligen

2012-01-15 @ 17:07:51
URL: http://felfri.net
Postat av: Sofie

Okej :)

Vars köpte du dom? :)

2012-01-15 @ 18:26:40
URL: http://s0fiie.blogg.se/
Postat av: Linda

Fan vad härligt, inte psykbrytet utan galoppen. Det där är ju sjukt för när man inte planerat eller tänkt lägga så mycket energi kring en speciellt punkt i ett arbete så brukar det gå sjukt bra! Jag upplevde samma med Fifa en gång, jag tänkte träna galoppfattningar men istället travade hon som en guuuud!



Duktig är du som vågar sitta kvar, jag är så jävla fjantig och hoppar av. Har du nå tips på hur man kan bli modigare på det sättet?

2012-01-15 @ 19:49:48
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Camilla Persson- Vintertäcke mm till slau

Bra att du jobbade dig igenom psykbrytet!! Härligt! :D

2012-01-15 @ 20:06:22
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Emeli

Vilken fin!

2012-01-16 @ 06:01:12
URL: http://tillhast.wordpress.com
Postat av: sofie

Det finns ju roligare saker att vara med om vid ridningen än ett sånt psykbryt du beskriver. I dessa stunder kan det vara så otroligt svårt att behålla lugnet och tänka positivt och framåt som ryttare (själv har jag tidigare haft problem med mitt humör i liknande stunder så jag vet hur svårt det är). Jag tycker du ska ge både dig själv och Bella en stor klapp på axeln :). Jag har själv läst din blogg länge nu och det är så kul att se så stor skillnad på er två på alla plan!

2012-01-16 @ 16:20:06
URL: http://tarsans.blogg.se/
Postat av: Josäfin ;>

fin bild :)

2012-01-17 @ 12:42:35
URL: http://jossanamigo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0