Hästen som kan överraska i oändlighet

Känner ni henne? Bellie heter hon. Jag blir inte klok på henne, på gott och ont. Red ut längs vägarna i mörkret idag, och hon kändes jättetrevlig. Travade en del och hon jobbade på jättefint med härligt steg och arbete genom kroppen. Hon är så rolig att sitta på då!

Efter gårdagens horribla
ridpass har jag hunnit fundera en massa, och beslutade mig för att helt enkelt galoppera oftare. Det är en sak som jag kommit på funkar bra på B, att upprepa saker. För nästa gång blir dom inte alls lika dramatiska.

Så jag gick in i paddocken
efter jag ridit ett tag, och där red jag omkring i skritt tills hon kändes fin. Då fattar jag galopp, från skritt, och vad händer? Inte en protest. Inte en antydan att springa ifrån arbete. Hon gick i riktig arbetsgalopp, förstår ni.. Min häst i riktig arbetsgalopp. Dvs inge tjuvökande, ingenting. Hon kändes verkligen ridbar. La totalt två fattningar i höger varv, och inte vid något tillfälle blir hon hysterisk elr börjar hoppa.

Gick över till vänster varv
, fattar galopp, även här ifrån skritt, och vad händer? Inge hets här heller! Dock så känner jag att hon gärna går i ett högre tempo än i högervarvet, samt att hon försöker smygöka. När jag tar en förhållning och ber om avsaktning till trav så tar hon ett enda större galoppsprång i protest, sedan saktar hon av - utan att få frispel. Utan att ens antyda till ett frispel. Tar en ny fattning när hon blivit fin i skritten igen, och samma visa här. Inge frispel, inge hysteri. Nada.

Förstår ni att jag har svårt att förstå mig på min häst ibland?
Hon är verkligen känslig och har ett hejdundrande svängande humör, och en massa fixideér. Älskade prinsessan.

Kommentarer
Postat av: Mysan

Åh, vad kul! :D

2012-01-21 @ 20:52:52
URL: http://mysancarlsson.blogg.se/
Postat av: Camilla Persson- Vintertäcke mm till slau

Det är färgen ;)

2012-01-21 @ 21:53:40
URL: http://camillahastskotare.blogg.se/
Postat av: Dressyrteamet

Min travare var likadan. På vintrarna var han väldigt "studsig" och kunde hoppa jämnfota när man försökte rida. Han kunde vara hur pigg som helst, för att nästa pass vara hur cool som helst.

2012-01-21 @ 22:26:32
URL: http://dressyrteamet.wordpress.com
Postat av: Emelie

hon är ett sto ;) och fux dessutom ;)skämt åsido men ston har en heeelt annan egensinnighet än valacker och tom hingstar. Men det måste ju vara det som är tjusningen att ha en häst med egen vilja :)

2012-01-22 @ 00:45:08
URL: http://missyemelie.blogspot.com
Postat av: Matilda

Åh så kul att det gick bra =D

2012-01-22 @ 03:12:17
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Bettan



Kan bara hålla med Camilla.. Det är färgen!

Vet ju själv hur det är att ha en rödhårig rackare :-D



De har sina ideer och hyss för sig och ibland är det så lagom kul.. Man vill bara slita sitt hår och börja samla frimärken eller något istället...



Men oftast så är de ju för härliga med en slående personlighet så allt negativt glöms liksom bort.



Min buse testade mitt tålamod rejält i går kväll.. Vi var i ridhuset och han hade fått springa lös och härja av sig lite. Det har ALDRIG i hans 16-åriga liv varit några problem att fånga honom.. Förrän igår. Det var nästan så jag såg hur han flinade åt mig när han sprang omkring och "fintade mig". :-D Han bara fjantade på och retades i säkert 20

minuter.. Då tröt tålamodet vill jag lova.



Men sen rätt som det var så passade det herrn att bli fångad och gå hem. Rackarns buse! Hahaha! Men som sagt har man skaffat sig en rödhårig så har man...

Hoppas bara att det här var en engångsföreteelse för annars blir det till att jobba på detta. :-D



Kram!



2012-01-22 @ 05:58:16
URL: http://bettanshast.blogg.se/
Postat av: Anni Oveson

sv: Värre. Den nedre böjsenan är av till 30%, och ovan på det så är även senskidan allvarligt skadad. Med andra ord så ser hennes framtid inte direkt ljus ut....

2012-01-22 @ 16:16:31
URL: http://teamoveson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0