Jag har bestämt mig..

Nu har jag funderat, bollat med veterinär, vänner och bekanta ang. den mystiska värmen i Bellas ben, samt de planer jag hade på att göra böjprov på alla 4 ben samt ev. ultraljuda.

Jag har lugnat ner mig
lite nu efter att ha tänkt till ordentligt. Jag menar, jag känner min häst så väl. Hon har gått igenom flertalet böjprov under vår tid, och enda böjprovet hon inte gick igenom var på ett bakben som jag själv kände i ridningen samt att hovis kände av det, varför jag ens åkte in. Resterande ggr jag åkt in har det inte varit nånting, utan det är bara jag som har nojat.

Jag vet själv att jag
bör märka tecken i ridningen, känna av orenheter/hälta osv. om B skulle ha en ledinflammation. Så jag bör ha lite mer is i magen och lugna mig lite, för hon kommer att tala om för mig om något är fel. Varför leta fel, liksom.

Det som talar emot
att hon ska ha ont/vara besvärad av något är att hon går så bra i ridningen som hon aldrig gjort förr. Hon länger steget och arbetar genom sin kropp på ett helt annat sätt, hon känns hur fräsch som helst bortsett från den lilla muskel-skadan då som gör att hon tar minimalt kortare steg. Fullt normalt enligt vet. Sedan har jag fått bort nästan all bakåttänk i henne, hon bjuder framåt som aldrig förr. Vilket även det får mig att fundera, väljer hon att springa ifrån smärtan denna gång? Men njae, det är lite långsökt. Hon tycker ju att det är svinkul att bli riden igen och ända sen jag började sätta igång henne har hon ju varit mer vild än tam. Samt att med rätt hjälp så blir hon ju lugn och ridbar igen, vilket tyder på att det sitter i mig som ryttare.

Så jag kommer givetvis behålla klinik-tiden jag bokade, eftersom hon ändå ska vaccineras och få en tandkoll. Och sen är resten upp till veterinären. Jag kommer att göra precis vad han tycker. Det var ändå han som tog hand om B senast vi var in, pga just värme i ett ben. Så tycker han att det inte är någon fara så kör jag på det, och tkr han att vi ska göra böjprov/ultraljuda så kör vi på det.

Imorgon kommer även
Bellies massör. Jag tänkte att om hon oxå tycker det är grönt och att B känns fräsch ut, då är det förmodligen det. Men hittar hon diverse spänningar som tyder på att hon gått och överbelastat ngt ben osv. så kommer det ju fram isåfall, och då blir det en hjälp för mig och vet. för hur vi ska gå vidare och vilka undersökningar som ska göras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0