Joggingtur + massage

Red ut på en joggingtur i regnet med fröken B förut. Hon var väldigt tittig idag, vilket är väldigt ovanligt men det är väl troligtvis för att hon stått 3 dgr och skrittats 3 dgr. :-) Överskottsenergi. Hon skötte sig iaf fint och hon jobbade på kanonbra, så jag är mycket nöjd med ridturen. Red rätt så kravlöst. :-)

Sedan kom Bellies massör
. Hon hade inte så jättemkt, men hon hade lite större grejer. Bäckenet var precis som mitt bäcken, uppvinklat. Det är troligtvis därför hon varit högre på vänstersidan så länge, men dom har inte kommit på vad som felat. Så vänster bäckenhalva är tiltad uppåt, och höger neråt. Precis som jag, och massören sa att detta problem till större delen beror på just en sned ryttare.

Sedan hade hon nå
spänningar elr låsningar i fasettlederna i ryggen, och dom fick hon bort väldigt lätt som tur var. Detta kunde uppkomma av det mesta, så det behöver inte alls vara något som hänt i ridningen. Men detta är troligtvis varför hon varit lite krånglig i vissa moment.

Sedan var ena bogbladet större än de andra, och det fick hon oxå bort. Vilket hon blev väldigt förvånad över för på en annan häst hade det tagit betydligt fler behandlingar än så. Så det var tur! Men hon kmr säkerligen bli  sne där igen oxå om man inte underhåller.

Så jag fick 3 övningar jag ska göra varje dag. Det är inte mkt, men dom är svåra. Två av dom lärs inte ut och hon har bara gjort det en gång tidigare, men det var nödvändigt då hon inte kan komma ut och fixa varje dag vilket behövs. Så jag ska göra så gott jag kan så kommer hon och följer upp detta om 3 veckor, ser om det blivit bättre.

Sedan är det jättesvårt
att höja ryggen på B genom att trycka under magen, ni som gjort det vet vad jag menar. Och när jag lyckas med det enkelt, så kommer det även bli bättre i ridningen. Super! Så jag hoppas jag kommer få till det. B är ju som alltid ett monster när man ska pilla och peta, så hon sparkade och hade sig.

Hon är inte direkt en trevlig prick i sånahär sammanhang. Vi fick köra mkt psykologiskt med B idag, haha.. lura henne, göra andra saker för att avleda henne osv. Hon hoppade med framdelen och hade sig. Dock har hon varit värre så det var ju bra att hon var "lugnare" idag. :D Massören hittade iaf inga fel som jag behöver kolla upp hos veterinären så det var skönt!

Promenader 2 dgr nu sedan rida på som vanligt.

Kommentarer
Postat av: Liza

Meh, de verkar inte ha kommit upp för mig än, här ska undersökas! :P

2012-01-02 @ 17:36:13
URL: http://lbda.blogg.se/
Postat av: Anonym

Lite nyfiken på vem du har som masserar? Kan svara på min blogg om du vill :)

2012-01-02 @ 20:00:31
Postat av: Anonym

Vet vad du menar med att höja ryggen genom att "lyfta" under magen! Det är svårt! (:



Fick göra det i början på Zola när vi fick henne, då hon hade något som satt fast, men som tur var så hade vi en massör eller ja två st i stallet så det var toppen! :D

2012-01-02 @ 21:47:35
URL: http://beeatrice.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0