FILM från tävlingen

Här kommer filmen från tävlingen :-)

 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Julia m. ridtravaren Lelle

Åh duktiga ni! Vilka stjärnor :D

Svar: Tack du! :D
Josefine Fred

2012-07-03 @ 23:24:51
URL: http://enligtjulia.webblogg.se/
Postat av: Lisa - från travare till ridhäst

Vad duktiga ni är, superfint! :)

Svar: Tack så mkt! :D
Josefine Fred

2012-07-03 @ 23:26:32
URL: http://gentleseat.blogg.se
Postat av: Linda

Jättefina ni är :) sjukt bra sits du har!! Jag vill också ut på tränings tävling.. Tycker jag håller koll på alla hemsidor men jag måste va blind :P hur funkar de på dessa? Måste man ha lisencer å grönt kort eller va de nu heter? Jag är totalt lost på detta, så ursäkta dumma frågor :)

Ha de gott!! //Linda.

Ha de gott!

Svar: Tack så jättemycket!! Blir superglad :-)
De finns inga krav förutom hjälm och skor med klack! ;) Med andra ord, alla är välkomna :-) Alnö ridklubb har träningstävlingar titt som tätt. Oftast varannan vecka nu under sommaren. Googla på alnö ridklubb så kommer hemsidan upp.

Hade bra! :D
Josefine Fred

2012-07-04 @ 10:27:35
Postat av: Carro

Fiiiiiint josse :D är fascinerad över hur du och alla dressyr ryttare kommer ihåg programmen xD för de skulle inte jag ha gjort :)

Svar: TAAAACK gullefjun! :D Jo men de lovar jag nästan att du skulle!! Jag tränade som en jäkla tok inför mitt första dressyrprogram, men sen dess märkte jag att det var lungt, man kommer ihåg! ;) Man rullar igenom de några ggr i huvet så sitter de :D Haha
Josefine Fred

2012-07-04 @ 12:11:36
URL: http://silverbern.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Vad duktiga ni är :D Grattis!! Jag tycker hon har en sån fin galopp, finaste jag sett faktiskt på en travare, himla roligt för er.

P.s jag kan inget om dressyrtävling men man sätter tydligen %. Vi har poäng i våra tävlingar så skulle inte du kunna berätta lite hur en annan får en inblick hur bra procenten är o.s.v, flumig kommentar men om du jämför en skala 1-10 då?

Svar: Tack så mycket!! Ja jag hade tur på den fronten. :-D Fick mig en travhäst med 3taktig galopp från grunden då hon är mer ridmässigt byggd än travmässigt i vinklarna. Det gjorde det ju betydligt enklare att ta fram denna fina galopp hon fått nu på senaste tiden. :-D
Om jag säger såhär, 60% är godkänt på lokal tävling. Under 60% och du blir inte godkänd. Alla moment ges en siffra mellan 0 -10. Får du t.ex en 6a på alla dina moment under ett program, så blir du godkänd. Sen kan du få en 8a på typ galoppfattning, men en 2a på något annat. Så därför räknas dessa ihop som poäng, som senare omvandlas till procent. Hänger du med? ;)
Josefine Fred

2012-07-04 @ 18:36:43
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Postat av: Rebecka

Jäklar vad fint. Höller också på att "omskolar en travare till ridhäst" Det går väldigt bra, men han vill bara inte galoppera i vänster galoppen, hur gjorde du? och har du något tips? kram :)

Svar: Tack så mycket!! :)
Till att börja med så kolla upp med en Equiterapeut att hästen inte har några låsningar eller spänningar som försvårar det hela. För min del så tog det 2 år innan jag fick fatta vänster galopp på min häst då det satt sig en spärr i hennes huvud. Men det är en annan femma. :-)

Du kan lägga upp små hinder och försöka landa i rätt galopp. Tar han galoppskänkeln i vänster varv? Isåfall så är galoppfattningar supernyttiga att öva på, då det stärker hästen. Sen allsidig träning som stärker bakdelen är alltid bra, så som klättring, övergångar, tempoväxlingar, studsövningar/gymnastikhoppning osv.

Lycka till!
Josefine Fred

2012-07-05 @ 15:12:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0