Jämförelse

Senast jag och B tävlade var i maj-2011. Det var oxå en LB:1a, vilket var perfekt då jag lätt kan jämföra dessa ritter, poäng och procent. Jag har alltid varit nöjd med bedömningarna på dressyrtävlingar, vet många som klagar på att de får för lite procent osv. men jag tror helt enkelt att man får vad man förtjänar. Finns säkert rötägg till domare, men överlag tror jag de dömer rätt så rättvist. Det är iallafall mina erfarenheter.
 
Maj 2011 LB:1
50.69% - "En häst som ger ett positivt intryck men som idag blev lite spänd i galopprogrammet och rinner iväg därav lite svårt att rida ut i hörnen. Du rider dock lungt och behärskat trots detta. Lycka till =)"
 
Plus att här fick vi många 4:or, och till och med en 1:a. Fick endast 6 st 6:or, alltså jag blev bara godkänd på 6 moment i detta program.
 
Juli 2012 LB:1
58% - "Markera halvhalterna i serpentinerna tydligare. Prydlig uppvisning i övrigt. Förlorar takt ibland. Bra ridet!"
 
Här fick vi betydligt fler 6:or, och till och med en 7:a. Fick som lägst 5:or.
 
Det är så roligt med dressyr! Men det är nånting som händer inne på banan för mig. På ett eller annat sätt ändrar jag ridning vilket gör hästen antingen tung (som hon blivit på alla tidigare dressyrtävlingar) eller slö (som hon kändes på den senaste). Men jag är inte orolig. Jag jobbar så extremt mycket med mig själv, och mina nervösa tävlingsnerver är nästan som bortblåsta. Jag kan numera andas och slappna av hyffsat vilket leder till att jag rider bättre. Så det tar sig! :-D

Kommentarer
Postat av: Emma

fin blogg, roligt att det går framåt:D

Svar: Tack så mkt!! :D
Josefine Fred

2012-07-05 @ 21:18:09
URL: http://emmaohlsson.blogg.se
Postat av: Jessica

Vad kul! Jag och min kille har kommit igång på riktigt och tävlar mot alla fina halvblod och såna hästar nu, har fått minst någon sjua i alla program jag ridit men får alltid någon fyra i galopp-delarna, så det är målet att slippa det!
Och B är sååå fin, bra jobbat! :D

Svar: Ja superkul :-) Jaså?! Men gud vad skoj!! :) Synd att du inte bloggar, hade vart kul att läsa om/se bilder och film på hur det går för er. :-)
Josefine Fred

2012-07-05 @ 22:41:24
URL: http://dalaryttarna.blogg.se
Postat av: Malin

Fast kommer man ut på lokala tävlingar blir man sällan rättvist bedömd. Har man en travare så kommer man aldrig få samma poäng som ett halvblod. Även om hästen går bra. Men sen kan man ju tycka att det är fel att bedömningen utgår från ett halvblod/ridhäst och inte hur man som ryttare inverkar på "vilken häst som helst". "/
Jag fick sämre procent än en "halvblods ryttare" där hästen skygga och var rädd i alla hörn typ..
Men antar att man får kämpa vidare och ju fler travare som kommer ut på tävling desto bättre! :)

Svar: Hm, okej. :-) Jag känner mig iallafall rättvist bedömd. Elr ja, gjorde när jag testade tävla lokalt. Har ett par vänner som tävlar lokalt, samt känner till en superfin travare som tävlar upp till MSV. Så just mina erfarenheter är att man blir bedömd så som man förtjänar. :-) Trist med rötägg som sagt!
Josefine Fred

2012-07-06 @ 23:59:23
URL: http://mallanord.blogg.se
Postat av: Lisse

Jätte jätte fin travare du har, jag har också en travare, så jäkla kul att se att dom är minst lika fina som "vanliga ridhästar", dom har sådant underbart psyke också, iallfall min, sen jag inte om din också har det men ser väldigt trevlig ut!

Kika gärna in på min blogg och kolla!:)

Svar: Tack så mycket!! :) Ska kika in på bloggen.
Josefine Fred

2012-07-15 @ 19:52:09
URL: http://lissegotze.blogg.se
Postat av: anni

Ni har blivit ett riktigt trevligt sammansvettsat team ! Kul att se :)

Svar: Tack så mkt!
Fin häst du har :)
Josefine Fred

2012-07-16 @ 13:13:53
URL: http://anononi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0