Löslongering + trickträning

Igår bestämde jag mig för att ta upp kommunikationen mellan mig och B igen, lite mer avancerat. Vi har försökt oss på löslongering och "följa-john" etc. men mitt humör har gjort så att det inte fungerat, och jag gett upp och avbrytit och sedan inte försökt nå mer, utan lagt det på is.
 
Men jag känner mig mer mogen och redo för sådant här nu, för jag har läst lite bra inlägg på bloggar osv. som verkligen gett mig aha-upplevelser. Alltså, egentligen självklara saker, men som man inte tänker riktigt på. Man vet om dom, men dom blir bara så otroligt uppenbar när man läser det från någon annan. Så jag fick några uppvaknanden igår, vilket gjorde mig peppad och inspirerad till att försöka igen.
 
Promenerade upp till paddocken med en riktigt seg och slö häst, som annars alltid är på alerten. Fick "dra" henne in i trav för att få henne att trava med mig, haha. Men sen blev hon mer alert, och backningen funkade riktigt bra. Jag gör ju alltid sådanthär när jag leder henne, de är en del av hennes vardag. Men fick ändå små tips igår som kan göra det hela ännu bättre.
 
Väl i paddocken släppte jag henne lös direkt och gav henne signal att gå framåt, runt mig. Och de gick så bra! Hon gick runt mig hela tiden, både i skritt och trav. Dock var hon väldigt "off" idag, och det brukar hon inte vara? Hon hade fått syn på något iallafall som hon fokuserade lite på, men hon försökte verkligen vara mig till lags idag och hon gjorde allt jag bad om - men inte med någon energi.
 
Hon blir lite så att hon vill in till mitten, till mig, även fast jag har fokus på var jag har min fokus riktad på henne, dvs den ska ju vara mot bakdelen = drivande. Men ja, de kan ju ha berott på att hon var så off som de blev så.
 
Men vi bytte varv, bytte gångart, körde inkallning etc. Gick jättebra! Verkligen över förväntan, synd bara att hon var så energilös.
 
Väl på hemvägen så var hon betydligt mer alert och följde mig väl. Och när vi kom ner til betet igen så provade jag göra bergsgeten med henne, vilket oxå gick över förväntan. Hon var ju sjukt duktig och förstod direkt. Nöjde mig när de kändes som läge för det. Så den ska vi träna vidare på tills den blir befäst. :-)
 
Skoj!

Kommentarer
Postat av: Sandra SG

hej fin blogg :)

Svar: Tack :)
Josefine Fred

2012-07-21 @ 23:51:29
URL: http://saaandis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0