Othilias dag

Idag har Othilia haft B, då jag jobbat hela dagen och jobbar till 21. Det hade gått fint! De hade bara skrittat 45 min kravlöst. :-) Skönt för B att ta det lite lungt, för hon verkade ju så loj igår.
 
Imorgon kommer vårat hö som vi ska börja stödfodra med, och på fredag ska jag köpa lucern och börja ge. Vill inte att snuttan ska falla ur, så jag tar det säkra före det osäkra.

Kommentarer
Postat av: Emilia

Hur tränade du B för att hon skulle kunna arbeta i en korrekt form (trav) och sedan komma vidare i galoppen? Jag skulle bli sjukligt glad om du svarade! :)

Svar: Självklart svarar jag! :-) Eftersom att en korrekt form kommer när ryttaren (i detta fallet jag) rider korrekt, så tog jag hjälp av en tränare. Med tiden så lärde jag mig att använda min kropp på rätt sätt, alltså vilka hjälper jag ska ge och när. Samt så fick jag balans och stabilitet i kroppen som man behöver för att rida en häst till balans och avslappning.
Det är alltså inte hästen som inte "kan", utan hästen kan bara ryttaren vet vad den sysslar med och hur man går till väga. Det krävs väldigt mycket känsla och timing för att rida en häst korrekt, och för det så behövs en skicklig tränare som kan ta en framåt i utveckling.

Galoppen kom naturligt när hon hade styrka nog och jag hittade rätt knappar. Och ännu har vi lång väg att gå för att få önskad avslappning och form i galoppen.

Tid och tålamod är nyckelorden! :-)
Josefine Fred

2012-07-22 @ 20:12:21
URL: http://macamonkey.blogg.se
Postat av: amanda

skit fin blogg! :D
otroligt hur travare kan bli sååå duktiga!

Svar: Tack så mycket!! :) Hästar blir vad man gör dom till oavsett ras :-)
Josefine Fred

2012-07-22 @ 21:12:09
URL: http://smatokarna.webblogg.se
Postat av: Emilia

Sv: Jag rider även ponnyer och dom är i olika utbildningsgrad, vissa är ganska gröna medans 2 av dem har tävlat högt i körning och hoppning osv. Jag har hittat rätt knappar på dom men inte riktigt på min egen... Men jag ska defenitivt ge tid och kanske även ta hjälp av någon duktigt tränare. Men måste man bygga upp vissa muskler t.ex. i ryggen för att underlätta för honom så att han jobbar korrekt? :)

Svar: Ja, bra övningar som naturligt bygger upp ryggmusklerna är klättring, ut och rid över stock och sten, i backar osv, gymnastikhoppning (studs osv). Såna övningar är kanon! Och i nerförsbackar kan du träna halter, för då måste hästen sätta under sig.
Mycket övergångar, tempoväxlingar. Låt formen komma av tiden! :-)
Josefine Fred

2012-07-23 @ 10:17:23
URL: http://macamonkey.blogg.se
Postat av: Q Ord och inga visor!

sv:Men eller hur?? Jag har då aldrig varit med om maken.=O
Fick hippotrim utskrivet på em.ÄNTLIGEN !!
Så nu hoppas jag det kan hjälpa honom.Annars blir det kliniken.
mvh/Q

2012-07-23 @ 20:42:55
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Emilia

Sv: Okey, det ska jag verkligen göra! :D

2012-07-23 @ 22:16:45
URL: http://macamonkey.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0