Dressyr

Tog ett pass i ridhuset med Bellsan nu ikväll. Dressyr, och lite hårdare. En riktig genomkörare var det tänkt att det skulle bli, och så blev det. Hade övningar i både trav och galopp som jag red, vissa som jag kom på själv igår, och vissa som jag fått lite inspiration från andra. Superkul att verkligen ha en övning att fokusera på så att man inte rider runt runt runt och inte GÖR något.

Bellie var jättefin!
Hon gick omkring och tuggade så som hon gör när hon inte orkar bära sig riktigt, och ligger på lite på bettet. Men det gör ingenting för hon kändes så fin i övrigt, följde mina rörelser hur bra som helst.

Idag galoppjobbade
jag henne oxå. Det är extremt sällan (eller aldrig) som vi rider en riktig övning i galopp. De blir mest en fattning här och en fattning där, och sen rullar vi på. Men idag krävde jag en del. Och hon var så fin! Visst vill hon öka egentligen och blir stark när hon inte får, men hon lyssnar ändå fint och jobbar på i en trevlig galopp med bra takt och tempo. Jag är jättenöjd!

Övningen i trav gick ut på att rida ett par volter på ena långsidan, och när man kommer till kortsidan rider man upp på medellinjen och rider skänkelvikning nåra steg åt gången tills man kommit ut till väggen i andra varvet, och där fortsätter man med volter igen på nya långsidan osv.

Galoppövningen fattar
man galopp på medellinjen (kortsida), rider ut i höger varv och sedan lägger man två volter på långsidan, fortsätter förbi kortsidan och sen rider man in på medellinjen igen där man saktar av till skritt, halt och sen ryggar man. Ur det fattar man den andra galoppen och fortsätter som ovan. :-) Jag fick dock variera mellan att fatta galopp från ryggningen, från halt, och från skritt eftersom B blir väääldigt före mig och tar saken i egna händer utifrån vad hon tror att vi ska göra (i detta fallet rygga). :-P

Kommentarer
Postat av: Anni Oveson

sv: Ja jag är väldigt kluven :S det är så svårt att veta var gränsen går. Om man bara ser till smärta så lider hon inte direkt. Visst har hon ont, men hon plågas inte. Det är värre psykiskt. Hon är inte så själv och det märks på henne att hon inte trivs. Egentligen får hon inte vara ute men vi tog beslutet att släppa ut henne med de andra för ca 3,5 vecka sen. Sen dess har hon gått ute i den stora hagen med "flocken". Det tråkiga är bara at hon inte är en häst som trivs med att bara gå i hagen, hon behöver ridas ordentligt 6 dagar i veckan för att vara lugn och hanterbar. Vågar inte ens tänka på hur hon kommer bete sig om ett halvår, eller om ett år.. Och risken är då stor att allt är förgäves och att vi ändå måste ta bort henne.



Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på Ravelli. Han var utdömd av tre veterinärer som ansåg att han led och att det vore bäst för honom att få somna in. Och titta på honom idag, han verkar trivas och älskar livet.. Svårt val minst sagt :/

2012-03-10 @ 21:58:40
URL: http://teamoveson.blogg.se/
Postat av: Matilda

Låter som en toppen bra övning =) Kan du inte rita upp den och visa med? =)

2012-03-11 @ 03:09:17
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Julia m. ridtravaren Lelle

Låter som riktigt bra övningar Josse! Dom ska jag lägga på minnet :D

2012-03-11 @ 10:50:36
URL: http://enligtjulia.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0