Vad är jag och B för ekipage?

Hur uppfattar ni mig och Bellie som ekipage? Jag uppskattar väldigt mycket om så många som möjligt svarar på den frågan. Oavsett vad ni läser i texten nedan.

Jag tror att jag har alldeles för låga tankar om mig själv som ryttare (och även i vardagliga livet). Jag har ju inte ridit länge, och det har även varit min ursäkt till allt, hela tiden, omedvetet. Men jag har faktist ridit i 5 år nu, jag är ingen nybörjare längre som jag verkar tro. Jag har alltid haft det som trygghet.. om jag misslyckas med något, så är det ju självklart pga att jag inte ridit så länge. Jag är ju en nybörjare, då är det ok att misslyckas. Då är det ok att inte tro på sig själv. Då är det ok att vara dålig. Då är det ok att fega ur och ge upp- för jag kan ju inte. Man kan inget som nybörjare.

Lite den känslan har jag över mig, men, helt omedvetet. Tills nu då när jag verkligen skriver ner saken och får den bekräftad. Mitt omedvetna tycker inte att jag är värd att lyckas. Jag är inte värd att vara en duktig ryttare, jag är inte värd att vara tuff och våga tro på mig själv. Jag är dendär nybörjaren som inte ridit nå länge som inte tror på sig själv för att jag inte kan något.

Men jag kan. Varför kan
jag inte förstå det? Varför måste jag alltid se mig själv som dendär NYBÖRJAREN? Som inte ens försöker att göra mitt bästa, som inte ens försöker över huvudtaget. Igår på träningen fick jag mig en tankeställare.. Jag hävdade att jag försökte styra på ett hinder.. men Marianne SÅG det inte ens? Nästa gång jag red an så hade jag bestämt mig, och vi kom över. Jag försökte, och jag lyckades. Hur kan jag ens säga att jag försöker när jag inte ens anstränger mig? Jo, för jag vet att "jag ändå inte kan" och misslyckas jag så är det bara att ge upp.

Jag vill oxå satsa.
Jag vill oxå känna mig självsäker och ha ett bra självförtroende när jag kommer in på en hoppbana och ska tävla. Jag vill känna mig beslutsam på vad det är vi ska göra. För som det är nu så tar jag varje hinder som det kommer, ungefär "oj där kom det ett hinder".. hoppar vi? kommer vi över? kommer hon stanna nu? Istället för att känna att "Yes där är ett hinder, det ska vi hoppa!".

Igår på träningen, återigen,
så kände jag mig verkligen duktig när jag klarade banan och jag klarade att tänka på var jag skulle landa och var jag skulle svänga för att komma till nästa hinder. Vanligtvis ser jag BARA hindret framför mig, och inte förrän det är hoppat så undrar jag vart jag ska sen. Det leder till felaktiga vägar och att "det blir som det blir". Men igår kände jag att jag fixar det, eller VI fixar det. Det handlar om att jag måste hitta VILJAN. Det är som att jag lägger av och slutar anstränga mig, jag vill inte för att jag är rädd.

Så fort jag hittar viljan
så går det. Jag måste sluta vara dendär nooben som "bara ridit i 1 år". Jag har stämplat mig själv som den personen, som den som bara gör, utan att anstränga sig, för misslyckas jag så är det ju för att jag ridit så pass lite. Jag har ingen erfarenhet.

Jag har visst erfarenhet.
Inte lika mycket som dom flesta andra, men erfarenhet har jag.

Jag kan om jag vill. Och jag vill.

Kommentarer
Postat av: Penny

Jag brukar läsa din blogg och jag uppfattar dig som en ganska försiktig ryttare som är väldigt påläst och noggrann. Men du har en ganska svår häst i och med att hon är ett varmblod. Med tanke på att du inte ridit så länge innan du köpte henne. Jag har ridit mkt olika hästar,har även haft varmblod och jag tycker det är svårt med ridtravare. Det kräver mkt ridning och tid. Man får ju inte så mkt gratis. Din häst verkar vara en ganska bestämd dam och ibland tycker jag att din osäkerhet tar över och du låter henne göra som hon vill.

Men nu vet inte jag hur din häst är mer än vad du skriver här så, men uttalar mig från utav det jag sett/läst.

Mitt absolut bästa tips till dig är att rida mkt på olika hästar om du har möjlighet. Jag tror att det kan hjälpa dig att bli lite mer tuff. Du är en duktig ryttare och kan väldigt mkt på så kort tid som ryttare! Du verkar alltid sträva efter att lära dig nytt, men du kanske inte är beredd att ta en fajt?

2012-03-01 @ 22:17:25
Postat av: Noomie

Ne, det är sant. Jag syftar mer på just lite lättare backar. ...samtdigit tänker jag på fälttävlan och sånt. Dom rider ju upp och ner hur som helst? (x

2012-03-01 @ 23:28:45
URL: http://lexx.blogg.se/
Postat av: Liza

Jag uppfattar Dig och Bella som ett samspelt och utmanande ekipage. Bella verkar vara en lydig häst och det ser ut som att hon alltid försöker göra det du ber henne om. Du som ryttare är på tok för negativt inställd till din ridning, men detta verkar du redan veta. Jag har blivit jätteinspirerad av er som ekipage och har nästan fått som en liten kick, och känslan av att: Nu ska vi fan klara av det här! (jag och min häst alltså) Självklart har man perioder när man känner sig kass, och ja: går det dåligt i ridning/träning/hantering så är det nästan alltid till hundra procent ryttaren/ledaren som ger "fel" signaler. För jag ser inget dåligt med Bella, hon kämpar och försöker, och HON gör alltid sitt bästa för dig, trots att hon ibland har mycket energi och krut. Och du KAN också göra DITT allra bästa för henne. När du gör det så blir ni väldigt samspelta och har en bra kommunikation med varandra, och det är väl det du strävar efter?

Skitbra att du sitter och erkänner dina "brister" eller vad man ska kalla dom för ;) Det är först då man får sig själv en riktigt funderare på vad det är man gör, och först då kan man bearbeta det.

Jag skulle föreslå att du tränade för en "mental"-coach när det gäller hoppningen, så du får uppleva det som Bella upplever, och det är att det är roligt, och att du verkligen vill över och att du kan. Nu kanske det är svårt att få tag på en sådan där du bor, men ett förslag iaf.

Eller hoppa av Bella och hoppa banan själv, så ser du att du kan på egen hand med, och att det är inte så högt. Som du säger; Bella kan och vill så det är inte där problemet ligger, utan du måste jobba med dig själv och även slappna av lite. Det syns ganska tydligt på dig att när du blir spänd i ridningen så lutar du dig lite framåt och "svankar", och du lägger tyngden i stigbyglarna. Detta resulterar i att du har din balans i dina fötter och i händerna. Nu har du fått massa "kritik" av mig, men jag tycker inte ni är dåliga på något sätt! Snarare tvärtom, det var ju faktiskt DU som fick mig att sätta igång igen på riktigt liksom ;) DU inspirerade MIG, DU fick mig att vilja, DU och BELLA visade mig att man kan visst! Med mycket träning och vilja så går det :)

Du klarar detta Josse, och det vet du ;) Kämpa på och lycka till!

2012-03-02 @ 07:20:33
Postat av: Erica

Ojj vad sjukt att du känner så. Jag har alltid uppfattat dig som väldigt målmedveten och självsäker. Iofs har jag inte följt din blogg så jättelänge men ändå ... :)

2012-03-02 @ 07:37:09
URL: http://tillhast.wordpress.com
Postat av: Lina

Tycker att du är väldigt duktig och har bra åsikter samt en bra hästhållning som gynnar din häst. Det märks att du alltid vill hennes bästa! Som ekipage uppfattar jag er som samspelta, men att Bellie är en tjej med mycket humör och åsikter som inte alltid gör det så lätt :-) Tycker att du är så himla duktig med att aldrig bli arg på henne, utan du låter det ta den tid det tar och väntar ut henne istället. Men sedan förstår jag dig när du klankar ner på dig själv, för jag är precis likadan, men jag tycker absolut inte att du ska göra det! Det finns folk som ridit i 6 år som inte kan någonting, samtidigt som det finns de som ridit 2-5 år som kan grymt mycket (som du!). Det beror liksom på VAD man har gjort under de där åren, inte hur länge man har gjort det. Tummen upp till er, dig och B. Jag vet att ni kommer utvecklas så jäkla mycket, titta på er nu liksom! De gamla bilderna du postat för ett tag sedan ser ju knappt ut som er ens. Det gäller bara att du tror på dig själv, på er. Det är bara dina egna tankar som sätter gränser. Du KAN. NI kan! Ska bli väldigt kul att följa er i framtiden.

2012-03-02 @ 08:01:53
URL: http://supertravarna.blogg.se/
Postat av: Lina holmbom

Jag uppfattar dig som ryttare lite för försiktig, vill att allt ska se bra ut och inte riktigt vågar ta för sig. Lite rädd för vad andra ska tycka och tänka. Bellie är lite tvärt om hon vill ha uppgifter så snabbt som möjligt svåra som lätta och hon är lite för tuff för sitt eget bästa. Möts ni halvvägs blir ni svåra att slå i en omhoppning i framtiden =)

2012-03-02 @ 08:17:02
Postat av: Matilda

Jag har läst din blogg sen första början och jag måste säga att i början när jag läste så var du osäker ryttare. Men nu har du vuxit så mycket, du har blivit så bra inom ridningen så jag skulle nästan kunna tro du ridit hela ditt liv.



Du har alltid tyckt du varit noga inom ridningen och hanteringen.



Ja jag tycker du har vuxit jätte mycket och det har B med, ni har vuxit tillsammans!

2012-03-02 @ 09:29:51
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Julia m. ridtravaren Lelle

Jag tycker att du och B som ekipage passar som handen i handsken! B verkar vara en bestämd tjej som behöver någon som dig som är lika bestämd tillbaka, trots att din ridning ser så lugn och mjuk ut så syns det verkligen när du får B on the same page och då jobbar hon så otroligt fint, och det tror jag inte att vem som helst skulle klara med henne! För Bellie verkar vara en äkta rödtott som inte går med på vad som helst, men ändå lyckas du få fram det bästa ur henne. Även om man inte kan lyckas varje dag, så syns det att ni hör ihop! :) Så jag tycker att du ska fortsätta satsa för ni KAN minst sagt klara vad du vill.

2012-03-02 @ 10:25:38
URL: http://enligtjulia.webblogg.se/
Postat av: Caroline

Jag upfattar det som att ni har kommit väldigt långt tillsammans och Bellie har blivit helt otroligt fin. Jag tycker det känns som att du kan väldigt mycket och är säker på vad du gör, och är öppen för att lära dig mer och utvecklas tillsammans med Bellie. Ni ger mig ett positivt intryck! :)

2012-03-02 @ 10:30:27
URL: http://stallpäärni.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Jag hoppas du kommer ihåg vad jag sa förut?

Jag tycker du är en sjutusan till talang.För så mycket som du tagit in på den korta tiden du pysslat med hästar är det få som får till.Det jag tycker är ledsamt är att du inte vill/kan se detta själv för att din självkänsla sviker dig.För du KAN och det är jag helt övertygad om.

Och jag tror Bellie behöver att du blir mer självsäker och guidar henne rätt och är hennes trygghet så kommer allt klaffa för ni är ett team och jag tror det ofta är när du blir osäker på dig själv så ni hamnar i olag med varandra när du tror att du inte kan och ger upp lite.Ridning är dessutom otroligt svårt och att få prestationsångest inför det faktumet händer nog vem som helt lite då och då .Det går ju inte bra jämt för någon menar jag.



Och den senaste tiden har du i mina ögon växt väldigt mycket som person och ryttare och du har börjat finna en annan ödmjukhet som både du och Bellie kommer ha nytta av i framtiden.



Jag gillar er två..Mycket för att jag ser den talang du har och Bellie är en väldigt trevlig häst.Jag personligen skulle vilja se dig träna för tränare ofta just för att jag tror du behöver stöttning och uppbackning och flera verktyg som kommer på sikt öka din självkänsla till det bättre tillsammans med din häst.Och det är ju inget unikt för dig utan det behöver ju alla.

mvh/Q

2012-03-02 @ 14:57:42
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Louise

Jag har läst din blogg till och från lite.



Först blev jag förvånad att din häst är ett varmblod. Sen blev jag förvånad över att du inte ridit så länge och att du var så pass orutinerad när du köpte hästen som jag trodde var något helt annat än ett varmblod.



Jag tycker att du har gjort ett toppenjobb med din häst, att du är superduktig och att du måste ha en talang och känsla som inte kan köpas för pengar!



Kämpa på! :)

2012-03-04 @ 12:48:57
URL: http://Www.louiseochfanny.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0