Uteritt + intervaller

Idag red jag och Bellis först ut i skogen och tränade på skritt- och travövergångar. Hon var rätt så trevlig, inge större fel. ;) På hemvägen vart hon dock jäkligt tjurig i avsaktningarna och ville helst av allt fortsätta i sin egen takt. Men de löste sig ändå. :-)

Red hem till travbanan och där red jag 3 galoppintervaller a 3 min, och skrittpaus på 4 min emellan. Tänkte att nu jäklar måste vi börja träna galopp här, med tanke på att hon bryter av så lätt i vänstern. Vad tror ni händer då? Jo, hon är typ dödligt fin! Hade fasen smör i handen, så mjuk och fin var hon. I samtliga galopper. Tog till o med två vänsterintervaller, och ändå var hon så jäkla fin. Jag stod upp i lättsits, och hon bara rullade på under mig och var hur lyhörd och fin som helst. Hon orkade utan problem.

Kan konstatera att de ggr
hon bryter av är när hon är spänd helt enkelt, som när hon taggar till i hoppning. De blir att träna mer på att verkligen RIDA henne i dessa situationer helt enkelt, för hon har ju verkligen bevisat att det inte sitter i styrkan, haha. :-P

Kommentarer
Postat av: Amanda

Vad roligt att det gar bra! :)

2012-05-25 @ 08:59:46
URL: http://lifeofshowjumping.com
Postat av: Sofie

Sv: Ja, man måste veta om sina problem om man ska kunna lösa dom! Det roliga är att vi gjorde precis samma övning hemma på träning igår och det gick helt galant! Man märker verkligen skillnad på min ridning om det är träning el tävling. Det är ju inte så konstigt det blir missförstånd mellan mig och Tarz när jag rider helt annorlunda på tävling ;-). Behöver få ordnig på mina nerver bara så fixar vi nog en nolla snart :-).

2012-05-25 @ 09:49:22
URL: http://tarsans.blogg.se/
Postat av: Amanda

Okej, da forstar jag. Tankte bara om det var ett alternativ att trotta ut henne lite, men sa ar ju inte fallet da ;)

2012-05-25 @ 10:13:07
URL: http://lifeofshowjumping.com
Postat av: Malin

Svar; Haha you don't say ;)

2012-05-25 @ 11:20:33
URL: http://rajala.blogg.se/
Postat av: Emma

Härligt med galopperna! :)



Sv.Åh TACK, ligger mycket kämpande bakom hans figur kan jag säga, så är alltid lika roligt att höra att folk tycker att han blivit fin i kroppen! :D

2012-05-25 @ 13:11:04
URL: http://www.stallpäärni.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0