Att inspireras vs. att kopiera rakt av

Alla blir vi inspirerade någon gång då och då. Kanske handlar det om utrustning, kanske handlar det om ett särskilt ridsätt. Kanske handlar det om en idé gällande fotografering. Och visst är det bra att man kan ta lärdom av, och inspireras av andra?
 
Jag inspireras ofta av andra. Det kan till och med vara blogginlägg, men jag skulle absolut inte kopiera rakt av. Och absolut inte låtsas som om ingenting.
 
Men när det går till överdrift då? Är det shysst då? När man kan se i princip allt man gör, på en annan blogg eller hos en annan person... som dessutom låtsas som om absolut ingenting? Går jag till mig själv skulle jag tycka det var pinsamt, och endast pinsamt, att ha så dålig fantasi att jag måste kopiera allt någon annan gör. Och jag skulle tycka det var pinsamt att låtsas som ingenting. Någonstans så är det inte shysst att göra så. Kan jag få vara den jag är? Det känns nästan lite läskigt.
 
Men jag älskar att inspireras och att inspirera er! Så fortsätt med det hörrni!! :-)
 

"Inspirera, och låt dig inspireras"

Kommentarer
Postat av: Linda

äääälskar nedersta bilden :)
Nu blev jag lite nyfiken av "stalken" här haha eller fru härmapa :)

2012-11-26 @ 10:29:46
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Postat av: Caroline

Jag vet inte om det var min bild på bloggen du syftade på? Om det var det så är det inte för att härma/kopiera rakt av utan det är som du säger mer inspiration. :)

Enligt mig är det inget fel med att ta inspiration av andra, så är det ju med allt. Det kan ju vara att man ser en snygg tröja tex någon annan har som man själv blir sugen på att köpa, det är ju ofta så som allt "sprids", och behöver inte betyda att det är för att härma. :) Skulle det vara så så kan man ju inte göra någonting som nån annan gör och det funkar ju inte. Bara min åsikt :)

Svar: Jag håller med dig, precis som det framgår av stycket så är jag FÖR att inspirera andra och inspireras själv. Problemet framgår i stycke 3 i mitt inlägg. :-)
Josefine Fred

2012-11-26 @ 11:26:57
URL: http://skimmelsto.blogg.se
Postat av: Caroline

SV: Oki men dåså :) då antar jag att det inte är med mig "problemet" gäller. Fast jag tycker inte det är ett problem oavsett då jag tycker att det man gör är ju inspiration isåfall, men det är väl olika hur folk ser på det. :)

2012-11-26 @ 12:02:08
URL: http://skimmelsto.blogg.se
Postat av: Ord & inga visor!

Detta med kopiering är något jag funderat över en hel del.För det är ju faktiskt så att det inte är lagligt att ta en text i sin helhet från någon sida på nätet och lägga upp den igen någon annan stans.Det går under upphovrättslagen och kan ge dryga böter.

Att citera en text får man om man uppger källan.Men aldrig i sin helhet.Jag vet inte hur andra resonerar men jag föredrar att hålla mig på rätt sida om lagen.
mvh/Q

2012-11-26 @ 14:28:39
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Elin

Ser det tyvärr alldeles för ofta, vilket gör att jag sällan läser bloggar faktiskt. Har mina favoriter och de får duga. ;)

Såg bara för någon dag sedan till exempel en tjej som skrivit ett inlägg om foto och vips kom ett annat på en annan blogg nästan direkt efter. Okej om man hakar på och berättar vad man tycker men då det blir så genomskinligt kan man iallafall nämna inspirationskällan lite? Typ; blabla tog upp en intressant grej om foto och jag tycker såhär osv.

2012-11-26 @ 16:11:29
URL: http://kramforsryttarna.se
Postat av: Linda

Jag har först på senaste försått att det alls finns de som rent av kopierar andras inlägg och postar dom som sina egna.
Förstår verkligen inte vitsen. Inte alls.
Tanken med en blogg är väl att skriva om sog själv, sina egna tankar och ideer.
Inspireras kan man alltid göra. Eller citera.

2012-11-26 @ 19:50:13
URL: http://stjarnstalar.blogg.se
Postat av: Johanna

Vilka fina bilder!

Svar: Tack!
Josefine Fred

2012-11-30 @ 07:30:51
URL: http://resermigstarkare.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0