Hoppning

Efter att ha fotat Carro och Donna när de red dressyrlektion imorse, så tog jag och Bellsan och hoppade lite. :-) Carro var med som assistent och fotograf.
 
För det första så sög underlaget hårt. På spåret så var det jättedjupt och tungt, och Bellie kändes helkonstig att rida fram. Gick inte framåt och släppte bettet och surade på... Så som hon gjorde förr i tiden. Funderade på att skita i allt då. Gick upp till andra plan och red, och där kändes hon bättre. Red fram däruppe. Gick sen ner igen och hoppade det vi byggt fram, vilket var en studs på långsidan med en oxer på slutet, snett igenom hade jag ett hinder med galoppbommar innan och efter, och på andra långsidan en två-kombination och sen ett plank 2 galoppsprång senare.
 
Gick bra att hoppa fram! (Men i början red jag som en riktig påse skit och kände för att lägga ner) Men hade ju mätt avstånden alldeles för tight. Idag kontrollmätte jag mina egna meter-steg, och jag gick ju för fasen 20-30 cm för långt! Snacka om att jag nu förstår varför B fått långt för sig när jag stegat. Om jag stegat vad jag tror är 3m har jag alltså stegat 3,5-4m. Hm..... Då ligger hon med andra ord på strax över 3m. För jag testade att lägga oss på 2,8m idag enligt mätstocken. GICK INTE. Fick länga flera decimeter...
 
Iallafall, B skötte sig galant men var riktigt taggad. Dock väldigt mjuk o fin i munnen i alla anridningar mot hindren, det är bara avsaktningarna hon blir tjurig och drar tyglarna ur handen på mig. I övrigt kanonfin! Först red jag på i dehär tempot jag börjat sätta upp nu, men efter en stund insåg jag att ... jag behövde inte! Denna gång så kunde jag sitta kvar i sadeln lite längre och känna lugnet, och hon bjöd och hoppade på STYRKA kändes de som! Jättehärlig känsla. Känna att man inte måste galoppera så hejdundrande, utan kan sitta och "chilla" lite innan hindret haha. Härlig känsla. Och inte tappade hon bjudning elr takt nån gång, elr blev kort och trippig.
 
Sista gången jag tog denhär banan gick de jättebra, men vi rev sista på slutet så den linjen skulle jag ta igen. Hela 3 ggr kom vi helt åt helvete i den, varav hon tar tvåkombinationen som STUDS en gång, och bara ett galoppsprång till planket istället för två, en gång. Men hon blev inte drabbad över huvudtaget av de, utan bjöd på och var lika positiv varenda gång jag styrde på! Även fast vi kommit helt åt helvete föregående ggr. Så sista ggn fick vi äntligen till det som de skulle. :-)
 
Vilken otroligt fin och positiv häst jag har! Lilla B. Härlig häst dedär :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0