Uteritt

Idag red jag och Bellson en dressyrinriktad uteritt. :-) Från början trodde jag att jag skulle få nå allvarligt fel, haha. Jag bara "andas, lugn, ta hon som hon är, låt henne vara, kräv inget". För hon var verkligen överallt och ingenstans förutom med mig. Hon var väldigt stirrig, och det gick inte att ställa åt något håll utan hon bet ett fast tag om bettet och stirrade på allt hon ville stirra på. Haha! Puppsnurr.
 
När jag sedan började trava igång var hon ju skittrevlig! Provade nedsittning och det gick som en dans idag, satt verkligen perfekt och hon tappade inte takt elr blev spänd eller något, vi hittade verkligen känslan tillsammans. Så jag red lite övergångar mellan skritt och trav, och hon var fantastiskt fin i både igångsättning och avsaktning. Senaste månaden har övergångarna varit kassa och hon har stretat emot i avsaktningarna, men idag gick de skitbra rakt igenom. Hon var supertrevlig.
 
Började efter en stund att rida trav, halt, trav, halt, och sedan trav, halt, backa, trav. Gick galant! Backningarna brukar hon ofta streta, men idag så fick vi till några där hon faktiskt kändes nöjd och fortf. behöll kontakten och suget i handen. :-) Kul! Ett steg i rätt riktning.
 
Sen tog jag ett par galopper oxå och hon var kalasfin! Blev något stark, men inte märkvärdigt. Men efter galopperna var det tydligen bara galopp som gällde? Haha! Hon blev supertaggad. Men efter en stund förstod hon att det var lugn trav och skritt jag bad om. :-) Skrittade sedan hemöver. Var ute 1 tim och 20 min typ.
 
Ikväll träffade vi på hela 20 rådjur och 3 älgar!! Hahaha verkligen rekord rådjursmässigt ;) De mesta vi stött på älgar är 8 st på samma ridtur, varav 6 st var samlade, ASNÄRA. Haha. Jag har dock fått liiite mer respekt för älgar nu, förut red jag förbi oavsett hur nära dom stod och tyckte att "äh skitsamma", men efter några små incidenter med alnös älgar gentemot hästar/människor så har jag som sagt lite mer respekt nu. :-D Dom är nämligen lite väääl tama!

Kommentarer
Postat av: linnea

Herregud! Har ni såå mycket älg? jag tycker att jag ser många älgar, men typ en eller två i taget bara!

Svar: Ja :D haha.. Hela ön kryllar av älg och rådjur! Även björnar finns men har *peppar peppar-* inte sett nån än =)
Josefine Fred

2012-10-19 @ 10:17:20
URL: http://iwantout.blogg.se
Postat av: linnea

Fy fan vad läskigt, jag skulle nog fega ur om jag visste att det fanns björn :P Fast man kanske tuffar till sig när man inte har så mycket att välja på. Men modigt!

Svar: Haha. Jag anser helt enkwlt att de är onödigt o gå o vara rädd :-D Jag har större risk att bli överkörd el krocka när jag åker buss än o stöta på björn när jag rider. Hihi. Allt blir enklare om man tänker så! :-D
Josefine Fred

2012-10-19 @ 12:15:52
URL: http://iwantout.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0