Dressyr

Red iväg till paddocken nu ikväll, med lille Bellisen. Rider en längre väg dit så vi hinner skritta och trava fram genom lite övergångar och så vidare. Hon var lite tittig oså påvägen dit. Men började slappna av så småningom. Väl inne i paddocken var hon faktiskt jättefin! Det är ju väldigt geggigt och blött där nu, så vi höll mest till på ena halvan. Och B är ju lite fisförnäm och gillar inte när det är plaskigt. Skrittjobbade först en stund, och sen körde vi igång med galoppfattningar till och från halt/skritt. Gick jätte,jättebra. Hon är verkligen lugn i huvudet nu, och flippar inte alls. Visst blir hon lite taggad osv och trampar omkring lite ibland, men inge värre än så.
 
I början skulle hon dock inte ens ta galopp för det var ju en massa vatten överallt, inte kan man gå framåt då elr. ;) Men när vi väl fått till ett par st så flöt det på hur fint som helst. Avsaktningarna är oxå toppen. Visst får vi inte halt direkt, men hon saktar iallafall av direkt vilket är de viktigaste nu. Sen från skritt gör vi halt. Och så fortsätter jag med att lirka ner henne till avslappning igen, innan hon får gå iväg i galopp igen. Superfina fattningar i bibehållen form. Lite dålig framåtbjudning ibland bara men det är skitsamma när hon är såhär lugn och nöjd.
 
Efteråt så travjobbade vi lite sidvärts. Låg på en volt och flyttade bakdelen, och avslutade när hon kändes lika fin i båda varven. Jättetrevlig brutta! Hon låg på lite då och då för jobbigt var det minsann både för henne och mig. Hon kräver så himla mycket ridning, och jag måste tänka hela hela tiden på vad jag gör av mina armar, händer, ben osv. Måste verkligen tänka på att slappna av i axlar och handleder, så vi inte blir dragandes i varandra.
 
Mycket nöjd med passet. :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0