Taggad häst med vårkänslor...

Red ut på en extremt taggad häst idag, tokspänd! Det var bara att lägga ner planerna för dagen, och bara låta henne lalla omkring i alla gångarter. Tänkte att hon skulle få galoppera mkt idag, då underlaget tillät det. Blev till att bara låta henne rulla på typ, men fick ta tag i henne ett par ggr då hon hela tiden hängde sig fast på bettet, spikade öronen rakt fram och ångade på som en tok. Ingenting gick igenom. :-P Men men, lät henne hållas så gott de gick utan att göra nån grej av det. Röra på sig fick hon iaf, och det var syftet. Imorgon äre hoppträning och jag har ju lärt mig att hon inte ska stå inför en sån träning. ;) För då blire ännu mer wild and crazy...
 
Läcker är hon iallafall lilla muskelknutten! ;)

Kommentarer
Postat av: Anna

Herregud så vacker hon blivit! Jättesnygg :) När jag började läsa din blogg hade jag aldrig kunnat gissa på att hon är ett varmblod. Du har gjort ett jättefint jobb med henne.

Svar: Tusen tack snälla du! :D Jättekul att höra :)
Josefine Fred

2013-04-03 @ 20:25:32
URL: http://annoonii.blogspot.com
Postat av: Emelie Karlsson

Min är precis likadan! Har gett upp att försöka få igenom någonting från ryggen, tömkörde idag och han var gaaalen haha!
Hon har verkligen blivit riiiktigt biffig, Snygg-Bells! :D

Svar: Haha. Ja herregud, de är meningslöst att kräva nåt... de är ju totalt i sin egna värld! :-P Kan bli intressant på träningen imorn :D Haha.
Tackar!! :D Håller mä ;)
Josefine Fred

2013-04-03 @ 21:05:57
URL: http://karlssoonn.blogg.se/
Postat av: --

Varje gång jag läser din blogg så skriver du att hon inte vill och att du fått lägga ner alla krav.Okej ibland att hästen inte är på humör men hur många ridpass får du till nån ridning egentligen? Blir du inte förbannad för att hon inte lyssnar 9ggr av 10? Jag hade blivit galen.

Svar: Ja du det är sån hon är. Har haft henne i 5 år nu och hon får sånahär perioder när hon är totalt ofokuserad. Men vad skulle det hjälpa att bli galen då? Det har inte funkat över huvudtaget. Det är bara att vänta ut henne o ta det i hennes takt tills hon kommer i sinnesro för att få kontakt med igen.
På samma sätt har hon bra perioder och hon går som en klocka o de känns som vi svävar på moln varje dag för att de går så bra. Förr har jag lämnat henne till min tränare nån vecka för att jag själv inte klarat av situationerna utan att bli just galen, men numera löser jag de på egen hand.
:-)
Jämfört med hur hon var tidigare är de milslång skillnad, för då gick hon absolut inte att galoppera ute överhuvudtaget. Och jobba var de absolut inte på tal om. ;-)

Man lär sig uppskatta de bra ridpassen ännu mer.
Josefine Fred

2013-04-03 @ 23:29:55
Postat av: Emma

Fin hon är i kroppen!

Du, jag ställer alltid massa frågor ;)
Men har en till, eller två i en kan man säga.
Jag har just nu min häst i ett stall med superdåliga ridvägar, tillgång till ridbanan endast sommarhalvår.
Söker ett nytt stall, och vill då att allt ska finnas, ridbana och bra ridvägar.
Hur har du det i ditt stall ? Hur funkar det med insläpp osv, vad betalar du ?
Vad tycker och anser du om att inte ha hästar på bete ? (om dom klarar av det alltså)
Ha en fin dag :)

Svar: Tack!! :)
Jag har ganska höga krav när jag väljer stall. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att endast rida på bana elr stå i ett stall med väldigt dåliga ridvägar, så massa ridvägar är ett måste då jag rider ut mkt och utför mkt träning ute. :-) Behöver även en ridbana/paddock elr ridhus, av ngt slag. Så vi har detta, bra ridvägar, och jag har turen att ha en travbana, en liten ridplan och en paddock samt ridhus.

Vi har 10 hästar i stallet, och insläpp/utsläpp delas på 10. Så man har 3 insläpp och 3 utsläpp var, på 30 dagar. Funkar kanon. Våra är ute senast 08.00 och går in tidigast 20.00.

Personligen vill jag ha min häst på bete, men alla får göra som dom vill. :) Bete är en självklarhet för mig. Tror hästarna uppskattar de väldigt väldigt mycket! Dock tränar jag o rider på som vanligt.

Tack desamma! :D
Josefine Fred

2013-04-04 @ 11:34:56
URL: http://kitas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0