Dressyrträning

Idag har jag ridit för Gittan igen, hon som jag red för innan tävlingen den 25 juni. Den träningen som jag lärde mig massa nytt på och som bidrog att vi tog upp oss på godkänd % i dressyren.
 
Idag var ett riktigt fulpass. ;) Ett sånt pass där det mestadels inte ser bra ut, och man får kämpa arslet av sig, men man får ut så mycket av. Ett sånt pass när man höjer ribban till en nivå man inte är på, men för att komma dit måste man givetvis tänja på gränserna vilket gör att det inte flyter på särskilt bra.
 
Jag är inte missnöjd på nåt vis, mer än att jag är lite putt att jag blir så satans stenhård/stum i mina händer. Jag använder mig av styrka istället för att slappna av i armarna. Super, supersvårt. Men det är bara att jobba på!
 
Vi fokuserade på enkla saker, men så viktiga. Låg mest på en volt, och fokus var att få henne att spåra och böja sig på riktigt. Skitsvårt rent ut sagt. Men detta får både mig och B att lära oss att kordinera våra kroppar. Jag måste börja kräva mer, och lära mig rida henne mer mellan säte och ben, så att jag har henne för skänkeln. Vi fick gå in och jobba bakdelsvändningar idag, och de var lättare sagt än gjort. För dom skulle ju bli bra oxå! B tänker bakåt i dom, vilket gör att det är svårt att få flyt. Men de fick vi till så småningom, när jag slutade vara stenhård i handen och låsa fast henne. :-) Och så behöver jag komma ihåg att sitta mitt över hästen, på rätt sittben. Jag faller över på yttersidan när jag ska göra nåt med hennes innersida, när jag då behöver sitta kvar på hennes innersida. Åh, ja. Det finns mycket att jobba med! ;)

Nu ska jag även lära om mina fötters position. Jag sitter i en vinkel med knä, en med foten. Dom ska vara i samma vinkel. Jag sitter som om jag skulle vara inåttåad, vilket gör att jag inte kommer åt hästen med min skänkel. Vad mycket enklare de blev när skänkeln slöt om, och foten kom i samma vinkel som mitt knä. De blev "löst och ledigt" så att jag kunde inverka, och inte sitta fastlåst. Så det tror jag kommer göra en väldig skillnad om jag får ordning på. :-)
 
Sen fick jag rida nästan mot sluta, på volt, för att få alla kroppsdelarna hennes på plats. Vi fick överdriva rörelsen för att få igenom det vi ville. Efter det kunde jag med ganska lätta hjälper få henne mellan hand och skänkel med bra böjning på henne. Men satan vad jag fick rida idag, och B fick kämpa hon med. Jag måste bli mer konsekvent och noga. Jag ber om en hjälp men det är som om jag inte vågar ta i riktigt för att få igenom den. Jag är lite för snäll. För när jag väl tar i och säger till, då var det de enda som krävdes för att hon skulle förstå. Då går det enkelt nästa gång. Istället för o tjata och tjata och de händer ingenting.
 
Gosse, ridning är inte enkelt. Fast det är ganska "enkla" basic-grejer vi pysslar med. Jag är väldigt nöjd med min blandning av tränare just nu. 3 olika, med olika tänk. 2 i dressyren, med ganska lika tänk fast ändå helt annorlunda upplägg vilket är bra. Då gör vi en blandning oså får vi nåt superbra! ;) G tyckte iallafall att det hänt mycket, och att jag gör ett bra jobb. Fick cred för galoppen oxå. De är alltid skoj!
 
Nyduschad tjej :-) De tyckte hon var riktigt skönt! Första ggn hon nånsin njutit av en dusch... Det var varmvatten, så hon kanske är känslig för kallvatten :D
 

Jag har även ett problem gällande transport.... och de är att få ut henne! Haha. Hon vägrar ju numera gå ut när jag drar henne i svansen. Så jag måste liksom krypa fram o peta henne lite på bogen för att hon ska börja masa sig ut..... sötpuppa. Jaja, tur jag inte har problemet med att få henne att gå in längre. Hon går in från alla håll och kanter. :-D

Kommentarer
Postat av: Emelie

Jag hittade din blogg för ett tag sedan och jag måste bara säga att jag verkligen gillar sättet du skriver på och hur du beskriver träningen med din häst! :)

Svar: Åh men vad kul att det uppskattas! :-) Tack :D
Josefine Fred

2013-08-27 @ 20:34:38
URL: http://www.fames.se/emelievidberg
Postat av: Jenny

Skoj med träning!!
Och ja, vad ska man säga ...det är ju dessa grunder som man tragglar, och tragglar...och tragglar... :)

Svar: Ja de är kul m träning ! :-D Ja visst är de så... vad mycket man har att lära egentligen.
Josefine Fred

2013-08-28 @ 08:54:50
URL: http://lilatiger.blogg.se
Postat av: lina

Ja visst är det tankeställande när poletter trillar ner. som du säger, basic grejer men ändå så förbannat svårt ibland. Ridning är inte enkelt alla gånger :) Kul att du delar med dig!!

2013-08-30 @ 10:22:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0