Hoppträning

Red hopplektion med en väldigt pigg och taggad Bellabus idag. Vi var bara 3 st vilket var supersköönt! ;) Iallafall så gick de jättebra idag. I början var hon otroligt springig och lite okontaktbar, bara körde sitt race liksom. Men sätts hon i arbete och man rullar på så börjar hon slappna av. :-) Vi tränade på anridningar idag, långa anridningar. Först mot ett räcke i vänster varv, sen mot en oxer i höger varv. Hindrena idag låg på 90cm. Övningen gick jättebra och vi kom faktiskt jättebra på hindrena hela tiden. Jag har behövt/velat träna på anridningar och de verkar inte alls vara några problem.
 
Sedan skulle vi rida på en linje med fyra höga kryss med ett galoppsprång emellan, och när jag red an första ggn så var hon så jäkla spänd och tittig så hon skickade mig i backen med en tvärnit/kast på andra krysset, hahaha. Min hjärna går ju då in på ge-upp-mode, men jag kickade in lite jävlar anamma och vi tog oss över, och igen och igen och igen. Och vi gjorde det bra, och avslappnat. Så jag är superglad att jag inte bangade för att vi fick en motgång.
 
Sen tog vi dehär som en bana med de två hindrena vi tränat anridning emot. Gick skitbra! Fick verkligen känna på vikten av att komma in i rätt tempo på en övning för att avstånden ska stämma oxå. Vi skulle rida på 6 galoppsprång mellan två hinder, men vi kom på 7 vilket kändes lagomt. Sedan provade vi igen och då red vi på 6 men kom av väldigt stort på oxern. Sista ggn fick jag rida till en ännu större galopp in, och då kom vi sjukt bra på domdär 6 sprången mot oxern. :-)
 
Supernöjd!! :) Längtar till nästa lektion :D

Kommentarer
Postat av: Lina

härligt!

2013-08-22 @ 22:40:28
URL: http://sirblacksmith.blogg.se/
Postat av: Erika

Härligt att lektionen gick så bra. :)

2013-08-23 @ 07:02:31
URL: http://eriikapettersson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0