Konditionspass

Idag red jag och Bellabus tsm med Mallan och Fis bort till Näset, där vi tränade lite på rakbanan. Blev massor av trav och galopp, på en till en början mycket spänd häst. Just nu är det väldigt spänt, vi bajsar massor och vi tittar på allt! ;) Enligt B. Men efter lite galoppjobb började hon koppla av, och därifrån började jag kräva att hon skulle jobba oxå och inte börja titta och fjanta sig. Gick helt ok! Och på slutet var hon väldigt fin. Tempoväxlingar övade vi mkt i galoppen, och hon var riktigt fin där, svarade sjukt bra på sätet. I högergaloppen jobbade jag med att försöka peta in dedär arslet som far ut då, av nån anledning. Gick helt ok. ;)
 
Hon har ju sina ideér fröken röd.. när hon såg/hörde Elisa t.ex så fick hon några frispel och blir en liten katapult när hon skjuter iväg och upp... i en slags stegring fast hoppandes framåt samtidigt. Och lite galopperande i sidled m.m. Men jag håller mig lugn och gör ingen grej av det, så det tar inte lång tid innan hon är back to work igen. ;)
 
Jag är nöjd!  Vi var ute tror jag över 2 timmar, så hon var plaskblöt när vi var klara därborta. Joggade lite lungt på hemvägen och då minsann var hon jättefin och avspänd, travade på en lång och låg form. Söta lilla häst med en miljon åsikter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0