Uteritt/kondition

Det blev en uteritt för B idag, var ute 1,5 timme så hon fick jobba på den lilla fröken. Travade överallt där underlaget tillät. Jag har haft noll krav senaste uteritterna senaste veckorna, så idag satte jag lilla fröken i arbete igen. Jag ville ha henne lång och låg med ett bra tramp framåt, och de gick bitvis bra. Hon är ju spänd och tittig så man får verkligen visa var ramarna går, då hamnar hon i en väldigt trevlig form och härliga kliv. Blev mest skritt och trav idag, men jag tog några galopper på hemvägen vilket uppskattades av damen! :-)
 
Red med tixerant-gjorden idag med, och jag är nöjd. Vill ha en sån, men är fortf. kluven över storleken.. Varken hon eller jag störs ju av att den är kort. Jag förstår faktiskt inte vad en för kort gjord kan göra heller. Vad det skulle hjälpa att tixerantgjorden gick 5-10 cm högre upp på henne. Nån som vet? För den är ju inge bredare på sidorna..
 
Denna känsla är inte alls så lätt att återfå på en uteritt. ;) Men de går....

Kommentarer
Postat av: Linda

Grejen är väl att inte spännena ska klämma eller nypas i "armhålan".

Svar: Men spännena är instängda så dom är inte ens framme. :-)
Josefine Fred

2013-08-08 @ 19:49:23
URL: http://stjarnstralar.blogg.se
Postat av: Anonym

Det enda jag kan komma på är att det lättare kan bli skav utav sadelgjordsstropparna om gjorden är för kort. Jag har problem med det på min häst, därför vill jag gärna att sadelgjorden går lite längre upp på sidorna än vad den gör som du har. Något annat kan jag inte komma på :) känns det bra, brukar det bli bra!

2013-08-09 @ 07:40:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0