Barbackadressyr :-)

Blev lite dressyr på travbanan igen, barbacka. ;) Det är -10 här, och känslan att hoppa upp i en kall, stel sadel kändes inte så lockande. Så på med långkallingar, mjukisbyxor, jacka + min overall och upp på en mjuk och varm hästrygg. :-) De kändes betydligt mer lockande! Kan bara rekomendera overall starkt, som sagt -10 och jag håller på att SVETTAS IHJÄL! Fryser inte en sekund. Varken om tår eller fingrar heller.
 
Skulle bara rida en snabbis. Men de finns egentligen inget som heter snabbis när det kommer till B. För att få ut nåt av ett dressyrpass behöver man oftast rida ganska länge, för hon tar lång tid på sig att bli varm i kläderna sas. Om jag bara skulle rida 30-40 min så skulle vi bara ha hunnit värma upp, och inte fått igenom nånting. Det är efter den tiden som hon går att påverka och går att få till arbete med sånt som hon tkr är jobbigt innan. Man måste traggla lite innan hon spänner av och kommer till ro. Oftast.
 
Och idag var en sådan dag. Dock så var inte jag helt på topp, plus att jag som sagt satt barbacka. Och jag har ridit dressyr barbacka 3 ggr på 5 år. Och travat/galopperat övht barbacka, ja de kan man nog räkna på max 2 händer. Så först var jag ganska hård mot mig själv och missnöjd över min ridning, men sen tänkte jag efter... och det är inte illa pinkat att jag kan rida ett helt dressyrpass barbacka utan att ha gjort det förr riktigt. Då har jag bara vinglat omkring och haft noll koll. Nu kan jag faktiskt rida henne ordentligt, även om det är svårare för mig att hålla ihop mig själv, och därmed B oxå. Vi kom in LITE i vårat gamla tänk idag. Inte mkt. Men lite. Lite mindre dragkamper och hon stressade litegrann, men alltså det är en fis i rymden jämfört med tidigare.
 
Så, arbetet då... Bestod mest av galoppjobb. Och då rullade vi mest på, och jag var nogrann med att forma henne i svängarna. Körde massa halvhalter och småa tempoväxlingar. Hon tyckte detta var svinjobbigt, att behöva bära sig själv en längre stund i galopp, så jag fick ta väldigt många förhållningar, och det var här vi fick dom små dragkamperna. För hon tkr det är jobbigt, jag tycker det är jobbigt, och då springer hon och jag har inte riktigt styrkan/tekniken att fixa det fullt ut barbacka. Men jag gav mig inte förrän hon var fin, rund och bärig i båda galopperna. Och de blev hon! Jättefin blev hon.
 
Så, summan av kardemumman. Ett bra pass med tanke på förutsättningarna!! :) Funderar på att fortsätta slipa på galoppjobbet imorgon i ridhuset. Vi får se! :)

Kommentarer
Postat av: Carro

Har länge tänkt att jag skulle köpa en sån där ridoverall med reflex, men man har aldrig fått tummen ur arslet att göra det. :P Men jag kan tänka mig att det är mycket värt pengarna, så kanske det får bli en efter jul ifall man får presentkort :) så länge får det duga med täckbyxor och varm jacka. :D

2013-12-10 @ 13:02:12
URL: http://skimmelsto.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0