Wiho!

Hoppet har infunnit sig.. ;-) Men än ropar jag inte hej såklart... Det gäller sadeln. Bytte till ett vidare järn idag, som steg 1. Innan jag börjar fippla med fårskinnet eller gelpadden, eller annat. Vill ha det så enkelt som möjligt! Såg väldigt bra ut tycker jag för ögat. Red i ca 25 min idag totalt, och trav kanske 5 min. Idag hade B jagis med mig i 40 jäkla minuter. Hon var inte populär då vill jag tala om. Hujedamig! I kolsvarta mörkret, och stelfrusen lerhage sprang hon omkring i och rejsade. Utan att ens snubbla. Det gjorde jag! Jag for i backen framlänges, såg säkert jättesnyggt ut! :-D ....
 
Hur som helst. B var jättefin!! Red lite skrittjobb ute först, och jobbade med steglängden. Sen red jag lite trav på travbanan, övergångar och massa halvhalter. Hon svarade jättebra. Och jag satt ner ordentligt och försökte verkligen putta fram sadeln, men icke. Den låg skitbra efteråt. Inte glidit fram nåånting alls.
 
Men, som sagt än vågar jag inte ropa hej! ;) .. Blir ett rejält dressyrpass innan jag vet säkert hur den ligger med det järnet i. Ska ta och rådgöra med mina sadelgurus först, för jag har några små frågetecken. Är dock glad att jag testade lite, istället för att sälja direkt som jag planerat igårkväll. Dumt, när jag äntligen hittat en som ligger optimalt, och bäst av alla jag någonsin provat. ;-)
 
Denna bild är när jag står och höjer ryggen på henne samtidigt, och den lättar alldeles lagomt (syns inte så bra från foto-vinkeln dock). :-)
 

Såhär ser stropparna ut. Man kan själv välja varifrån trycket ska komma. Eftersom mitt problem är att sadlarna glider så behöver jag ha stroppar som sitter långt fram. Tog bort den bakre helt så inget tryck alls ska kunna komma därifrån. Samt att jag flyttade fram den främre stroppen så långt fram de gick.
 
 
 
Dessa två bilder ovan är efter ridning. De ligger hur bra som helst även då. :-) Inte rugg, nada. Dock så var det som sagt ett väldigt väldigt fjuttigt pass så det kan ju bli helt annorlunda när jag rider henne hårt. Vi får se!

Kommentarer
Postat av: jennie

HOPPAS det håller i sig!!! :)

2013-12-05 @ 00:56:35
Postat av: Sandra

Hörru fröken! Visst lämnade du in din förra(?) sadel på omstoppning? Vem gjorde du det hos? Blev det bra? Pris? Vart fanns denna människa? :)

Måste ta mig tvärs för att stoppa om min nu. Det behövs!

Svar: Vill inte rekomendera denna människa till någon tyvärr!.. är så glad att jag hsr luftstoppat nu heheheh. Men ni hade väl nån du tipsade mig om? :-D
Josefine Fred

2013-12-05 @ 09:32:49
URL: http://sandrasn.blogg.se
Postat av: Sandra

Aaah, skit också!!
Jo.. I Sollefteå! Och de känns bra jobbigt att åka dit, bensin är dyrt.. Men då har jag inget annat val än att ringa den damen då. Jaja, tack ändå! Vi borde styra träning snart igen?!

Svar: Jaa.. :/ de är ju de! Ja men absolut! Vore kul :-) Rider du på banan när de kommit snö? Elr är de ridhuset som gäller?
Josefine Fred

2013-12-05 @ 10:52:08
URL: http://sandrasn.blogg.se
Postat av: Tilde

Hoppas att det fortsätter fungera nu! :)

2013-12-05 @ 10:55:41
URL: http://empirebroline.blogg.se
Postat av: Dressyrteamet

Har inte tittat in här på väldigt länge, blev lite full i skratt när jag såg att du fortfarande checkar sadlar. Hihi. Inte lätt det där med sadeldjungeln. Lycka till.

Svar: Hahaa. Ja inte blir man nöjd helt o hållet elr. ;) sålde prestigen nyss då ja tkr den var för liten för mig. ;)...
Josefine Fred

2013-12-05 @ 11:17:39
URL: http://dressyrteamet.se
Postat av: Sandra

Jag rider både på banan och ridhuset:) Men just nu är det ridhuset som gäller eftersom de är stenhårt på banan..

Svar: Ja.. samma här. Har haft tur med travbanan som varit ridbar till hälften :-).. men vi kan väl styra upp nåt när snön infunnit sig! ;)
Josefine Fred

2013-12-05 @ 11:53:26
URL: http://sandrasn.blogg.se
Postat av: My

På första bilderna har du sadlat som en islandsryttare:D. Sadeln ligger en decimeter från bogbladet, det ger förstås ordentlig bogfrihet men så pass behöver du inte överdriva;).

Svar: Din ton är verkligen irriterande my. Vet inte om de är så du är, om de är meningen eller om jag misstolkar. Men, näe. Sadeln ligger 1cm från kanten av bogbladet. Skulle jag dra fram den 10 cm skulle den ligga med ortspetsen långt in på bogbladet. Hua..
Josefine Fred

2013-12-06 @ 17:11:23
URL: http://mjeppan.bloggplatsen.se
Postat av: My

Måhända att min ton suger men det är ändå ingen katastrof om sadeln kommer fram ett par cm. Dvs att du inte behöver noja ihjäl dig om den vill lägga sig längre fram. Säger knappast att du ska sadla en dm längre fram, eller hur.

Svar: Ne då att den skulle hamna tex där resterande sadlar hamnat gör ingenring så länge den fortf ligger i balans. Men de gjorde den tyvärr inte då den gled fram, utan jag hamnade på bakvalvet o sadeln låg i bakåtlut. :/ Men som sagt får hoppas de funkar med dehär vidare järnet. :-)
Ja egentligen vet jag att du inte menar nåt illa men de låter så snäsigt o drygt ibland..
Josefine Fred

2013-12-09 @ 12:10:02
URL: http://mjeppan.bloggplatsen.se
Postat av: My

Dessutom borde du väl ändå vara rätt säker på att jag knappast menar nåt illa. I synnerhet med tanke på smileysar och att du VET att jag inte är varken elak eller dum. Sadeln ser ut att ligga väldigt mitt på ryggen. Eftersom du stressar så över att allt glider fram är det förstås lätt att fastna i att sadeln ska längre och längre bak. Men men å andra sidan är det kanske bara jag som hamnar i det tänket.

2013-12-09 @ 12:17:29
URL: http://mjeppan.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0