Dressyruteritt igen ;)

Blev ändrade planer idag då min tränare hade fått förhinder, så jag och B hade iiiingen aning om vad vi ville göra idag. Var inte sugen på nåt spec.. Så vi red iväg till paddocken, men där var de upptaget och skulle vara i 10 min till, så vi red vidare.
 
Jag jobbade på samma sak som igår, att kräva av henne redan i skritten då jag tar tyglarna för att få henne med mig redan från början. Funkade skitbra även idag. Har verkligen hittat en knapp till på fröken ;) Hon var kanoonfin! Visst hon är lite fokuserad på annat ibland men de går absolut att få henne till arbete igen. Red skänkelvikningar och tempoväxlingar i skritten o traven idag. När vi var klar med det så red jag galoppfattningar från skritt, och fyfan vad bra de gick!! Min lilla dam var jättelugn och stressade inte alls upp sig som hon ALLTID gör efter ett avbryt från galopp. Jag har att tacka det nya sättet jag testat på henne nu... För då kan jag gå tillbaka till den lugna, trygga skritten där hon jobbar i en låg och djup form, och på så vis blir hon avslappnad för hon kommer in i tryggheten. Därifrån kan jag fatta ny fattning. Hon var riktigt trevlig alltså. :-) Vi är på god väg.
 
De blev lite fel galopp ganska mkt idag, för när jag väl fattat vänster, och ska fatta höger nästa gång så blir hon kvar i vänster-tänket. Men de är bara o kämpa på. :-) På hemvägen så tog jag en galopp i vardera som var klockrena, och då stod jag i lättsits utan större krav och lät henne rulla på i ett friskt tempo. De uppskattades!
 
Kunde till o med skritta hem på LÅNG tygel idag. Sjukt kul!! :-)

Kommentarer
Postat av: Tilda Sjölinder

Finns de några ridvägar nu som de går att rida på. Kan ju inga vägar här alls, haha. Och jag tycker alla söger att det inte finns några nu pga. snön. Så tråkigt att rida på vägen. ^^ Plus att K har typ blivit rädd för bilar.

Rider gärna med dig någon dag :D

Svar: Jag rider bara längs vägarna i princip, de går inte o rida i skogen nånstans. :-/ Men jag gillar vägarna, går o göra mkt skoj där :D Haha. Rider som vanligt som på ridbanan där, fast utan volter osv då.
Jaa de kan vi absolut göra! Visst hade du K på lördag? Tänkte höra ifall vi skulle köra fotodag? Så kan vi rida i paddan? ;)
Josefine Fred

2013-02-14 @ 14:51:31
URL: http://tsjolinder.blogg.se
Postat av: Patricia Hellberg

Kika gärna in på min blogg och lämna en kommentar om vad ni tycker! :)

2013-02-15 @ 09:07:05
URL: http://shiich.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0