Dressyr (Bellis)

Jag och Carro hade gjort hästarna fina och redo för lite fotografering, och när vi kom till paddan och jag skulle börja fota så lägger kameran av. Kul. K.U.L. Jag hade inte laddat den så jag får skylla mig själv... Men ganska surt ändå. Hann fota 19 bilder typ. Har fått kameran omställd och rengjord plus att lite inställningar är ändrade osv till det bättre, men de såg väldigt blurrigt ut i kameran. Suck. Fotade dock på P, som jag fått tips om, och när jag skulle testa auto så dog den. Så får prova lite till när den e laddad. Annars åker den fanimej i soporna.
 
Till ridpasset då.. De känns som jag inte kan rida just nu, haha. Jag har ingen plan, jag rider alldeles för mycket med händerna (bromsar) och alldeles för lite med rumpan. Hästen blir tung och vi blir hängandes i varandra. Hon var väldigt ivrig idag och varje hjälp jag gjorde betydde galopp.... Så det var bara att rida på FRAMÅT, vilket blev i en jädra fart, med en massa halvhalter tills hon kom ner på jorden igen. Galoppjobbade sedan, och nosade på lite förvänd galopp. Första försöken så bröt hon av och tyckte att de kändes knepigt förmodligen. Men sen höll vi några varv i förvänd galopp, dock i övertempo. Men de e ju första ggn så jag kräver inte så mkt då. Sen gjorde jag en annan övning där vi red i rätt varv, och sen red jag in till medellinjen och sen tillbaka ut på spåret, och på kortsidorna red jag henne utåtställd. Gick ganska bra, men jag fick henne inte riktigt till de läge jag vill ha henne.
 
Målet är ju att hon alltid ska vara lika fin och bärig i galoppen som hon är i traven, men i galoppen så lägger hon sig gärna på i min hand och tycker att jag kan bära runt på henne när det blir jobbigt. Jaja, träna vidare. :-)

Kommentarer
Postat av: Patricia Hellberg

Kan du ge ut lite ridövningar?
- En häst som är extremt pigg (23år) Nästan het. I trav så blir det oftast en blandning mellan trav-och galopp. Väldigt känslig för skänklar. Blir som mest känslig efter man har travat då tar hon alla hjälper som om det betyder springa fort som vinden!
- Skulle vara guldvärt om du kunde ge ut övningar så man möjligtvis kan få en lite lugnare häst :)

Svar: Hej! Jag har inget riktigt bloggsug just nu, men jag kan ge dig lite tips å råd här. Se först och främst till att hästen förstår broms och gas i skritt. Skrittjobba tills hästen stannar när du ber om det, går fram när du ber om det osv, och rid med väldigt lite hand, mjuk hand, och rid med sätet.
Lägg sedan in små bitar med trav, och rid övergångar. Du kan även testa lägga en del volter, rida serpentinbågar osv. Tänk på att rida lätt sakta själv för att få hästen att lugna sig.

Men det gäller först och främst att du har med dig hästen i skritt, så att hästen är med dig och lyssnar även i traven.

Lycka till!
Josefine Fred

2013-01-15 @ 20:21:40
URL: http://shiich.blogg.se/
Postat av: Emilia

En bra övning när man vill börja med den förvända galoppen är att komma i trav och sedan i ett av hörnen (mot långsidan) rider man snett in en bit innanför spåren och fattar förvänd när man är påväg ut mot spåret igen. Sedan fortsätta i den förvända hela långsidan innan man bryter av till trav innan hörnet igen. Korta perioder är bättre att börja med, samt massa beröm när hästen gör rätt :)

2013-01-18 @ 18:15:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0