FILM (Hoppning)

Här kommer dagens hoppning på film :-) Är fortfarande SJUKT nöjd!!! Lite småsur över att den sista och klockrena rundan inte kom med, men dessa rundor är inte fy skam heller. ;)
 

Kommentarer
Postat av: nina

Jättefina!
Hur har du fått så bra galopp på hen? Har du några tips till en som inte har någon alls nästan? :)

Svar: Tack så mkt! Hon har väldigt bra grundförutsättningar Bellie då hon är byggd på ett väldigt bra sätt för att kunna bära sig osv. Och hon har haft en 3taktig galopp ända sen jag köpte henne när hon kom som travtränad. Det är styrkan och bärigheten vi jobbat upp, och de kan man ju göra på alla hästar. :-) Stärka går alltid. Det har vi gjort genom ridning i en ändamålsenlig form, mycket övergångar, tempoväxlingar, galoppfattningar, via klättring i skritt och galopp osv. Allt som stärker hästen är bra. :-)
Josefine Fred

2013-01-11 @ 23:52:02
URL: http://goldlater.blogg.se
Postat av: nina

Okej, har varit mycket i snön och galopperat och den har blivit bättre sen dess, men har blivit så mycket skare nu så går inte vara där :/ Någon bra backe har vi nästan inte heller och inga bra "kondotionsslingor" så har ganska begränsat...

2013-01-12 @ 00:58:23
URL: http://goldlater.blogg.se
Postat av: Linnea

Bra övning! O ni är fina ihop, syns att ni har roligt och att ni har blivit mer sammansvetsade även i hoppningen, kul :D

Svar: Tack så hemskt mkt!! :-)
Josefine Fred

2013-01-12 @ 11:17:27
Postat av: Othilia

Jätte fint! Sjukt duktiga är ni :)

Svar: Tack Ottis <3
Josefine Fred

2013-01-12 @ 13:47:27
Postat av: Beatrice

herregud vilket jobb du lagt ner på denna häst! duktiga ni är :)

Svar: Tack så mycket!!
Josefine Fred

2013-01-12 @ 14:30:30
URL: http://beatricenordin.blogg.se/
Postat av: Ord & inga visor!

Nu får ni snäppa upp det lite tycker jag och bryta alla långa linjer ni rider på för nog rider du bättre än att behöva det just nu..Se till att Malin lägger upp en övning där det blir naturliga svängar så hon får slå av på tempot lite före och efter.Du KAN rida på lite svårare linjer nu.Tycker du det är svårt så börja med upphöjda bommar på volt i galopp tex.Och du kan mycket väl lägga in samma grej här om du vill fortsätta på raka linjer..En volt före.. och en volt efter en serie för att hon naturligt ska bromsa upp sig lite och vänta på dig.Bjudningen har hon och en härlig inställning på hinder hon behöver dock tänka lite mer på vad hon gör av sig själv i allt det roliga.Och jag är övertygad om att du får henne med dig i det läget ni är i nu. Och man behöver inte krångla till det så mycket.Lägg en volt och avgör hur stor den bör vara för att få henne att vänta lite..drar hon på igen så lägg en volt till.

sv:Det kändes som om ett inlägg i stil med detta behövdes.Roligt att du tyckte det stämde in med dina egna värderingar och tankar.
mvh/Q

Svar: Tack för tips å råd Q! :-) Jag brukar rida på de övningar som finns uppsatta, eller så fixar jag själv om de inte finns nåt framme. Ska klura lite på de du sagt :-)
Dock så drar hon inte iväg utan detta pass var hon riktigt lydig och på hjälperna. Jag satte ett tempo som kändes bra. Ska börja ta lektioner snart så jag får lite livefeedback :-)
Josefine Fred

2013-01-12 @ 17:23:51
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Tilda sjölinder

Sv: Åh, tack! Bellie också, hon är så fin och jag tycker du har gjort och gör ett kanon jobb med henne. Måste bli bättre på att kommentera din blogg, hehe.

Ja, en d60, fast den är inte inställd på auto, utan jag brukar ställa den på P när mamma fotar för hon vet inte alls hur man gör, annars fotar jag på M, fast ibland P och jag inte orkar fixa.

Man kan säga att P är som auto fast bättre, hehe. Jag tycker bilderna får mycket mer färg då jag tycker auto lätt blir grå och platt, dock kan färger bli lite för starka ibland, ex när det är sol, fast det kan vara fin det också. Men man måste ställa in iso talet, fast det kanske man måste på auto också jag vet inte. Redan redigerar jag bilderna lite också om jag tycker det behövs.

Oj, nu blev det en hel roman. ;)

Svar: Tack Tilda! Och tack för kameratipset. Ska testa P :-):-)
Josefine Fred

2013-01-12 @ 17:41:11
URL: http://similar.blogg.se
Postat av: Ord & inga visor!

Jag tror du missförstår lite.Jag kritiserar inte och jag säger inte heller att hon drar.Jag menar att det är dags att snäppa upp det en nivå till för att det ska bli ännu bättre .

Och jag väger då in "problemet" med att du i bland upplever hennes som något stark.Som jag egentligen inte anser är ett problem utan en del av utbildningen.Och övningen som jag gav exempel på är ett enkelt sätt att få henne att vänta på dig.Den ger takt balans och bättre kontakt och är naturligt bromsande.Och det kan då vara bra att ta en sådan övning speciellt de dagar hon fungerar och känns bra till att börja med så man kan förstärka det på ett bra sätt utan att det kommer bli onödigt jobbigt för henne .Och sen ta med sig övningen de dagar hon kanske far iväg för det är så himla roligt.Och då kommer du få mycket gratis eftersom hon redan är bekant med vad som menas och risken blir då minimal att hon börjar backa av också och tappar sin fina bjudning som hon har som du ridit fram i henne.=)

Hänger du med?
mvh/Q

Svar: Jaa då hänger jag med! :-):-).:-D
Josefine Fred

2013-01-12 @ 20:17:11
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Tova

Kul att hon är så positiv till hinder. =)

Saknar att kunna hoppa..

Svar: Ja superkul!! :) Ja jag förstår de..
Josefine Fred

2013-01-12 @ 20:55:19
URL: http://kazince.blogg.se
Postat av: Ulrika

Ser super fint ut! Mjukt och följsamt och hon har sån bra galopp, blir bara bättre å bättre!

2013-01-14 @ 21:34:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0