Puppson

Vilken horribel bildkvalité......... Men detta är min söta lilla Bellson från idag :-) Enda bilden.


Kommentarer
Postat av: Lina

Ja det ser väldigt konstigt ut..Är det samma märke på objektivet och kameran? Ibland blir det sämre kvalite om det är olika märken även om "det ska passa". Annars kan jag bara rekommendera att fota helt manuellt. Blir det fel då, är det fel på kameran.

2013-01-15 @ 19:29:52
Postat av: Malin

Svar till Lina ovan; Jag har provat fotat manuellt och då jag även jobbar som fotograf har jag full koll på inställningar. Jag har heller inte fått till det bra och sagt åt henne att den måste in på service, men kan inte är värt att betala ett par tusen för service när man köpt den för så pass "lite" ändå så kanske värt att köpa en ny istället.

Svar: Men Malin, du har fotat med ISO på 500 och 1600... :o Och de ska ju vara på typ 200. Så där kan jag förstå att dom blev kass.
Josefine Fred

2013-01-15 @ 19:45:37
URL: http://rajala.blogg.se
Postat av: Malin

Men Josse, jag har även fotat manuellt och ställt in ISO't manuellt där där dom legat på 200. Även då vart bilderna heeeeeelt brusiga och oskarpa. Sist fotade jag på S;läget för att kolla hur kameran skulle funka när den går på "halvmanuellt" och jag rörde inte alls ISO knappen, den stod på 200 när jag tittade och den ändrade ISO själv efter ljusheten ute så därav att den hoppade mellan så olika tal.

2013-01-15 @ 20:02:56
URL: http://rajala.blogg.se
Postat av: Lina Holmbom

Vad ligger slutar tiden på då? Eller något så simpelt som smuts på speglar eller objektiv som gör att autofokusen inte vill fungera? Testa ställa in fokusen manuellt och se om du får samma resultat. Annars kan jag tänka mig fukt skada. Har man en system-digital kamera ute i kylan och sedan tar in den i värmen så kan det bli fukt i kameran.

Svar: Ingen aning.. Får se vad som händer.. Köpte den i somras och den har aldrig funkat bra förutom vid stillastående bilder, och en dag i höstas när de va sol ute.
Tack för "tips" och råd :)
Josefine Fred

2013-01-15 @ 21:08:11
URL: http://skrotpiloten.blogg.se/
Postat av: Lina

På min Canon kan man ställa in synskärpa om man tex har synfel, vilket ändrar synskärpan. Kan vara något sånt simpelt också =)

2013-01-15 @ 21:20:59
Postat av: Tilda Sjölinder

Sv: Jag går på Sundsvalls trafikskola. :)

2013-01-16 @ 14:39:53
URL: http://similar.blogg.se
Postat av: Nina Jansson

Känns som att du/ni bara fokuserar på vad ISO-talet är inställt på. Men då bilden inte är kornig/brusig som den blir vid för högt IOS så är det inte det som är problemet. Vad fotar du i för format? JPEG? RAW? Vad har du för bildupplösning?
Generellt ser det ut som att slutartiden är för lång. Jag skulle ha formaterat kameran så det inte ligger några "dolda" inställningar och förstör för dig. Sen vad har du för objektiv? Är det samma märke som kameran eller är det det tex ett sigma?

Men jag skulle göra så här;
1.Formatera kameran på alla inställningar.
2. Ställ upp bildkvalitén, heslt RAW format, men dessa tar en jädrans massa plats på datorn. Så kör med högsta JEPEG formatet du har (men tänk då på att för vaje gång du klickar upp denna blid på din dator, så försämras kvalitén).
3. Sätt dig vid exempelvis köksbordet där du har en BRA belysning.
4. Ta fram en pryl (typ en My little Pony ;P) och ett vitt örngott och en låda. Ställ lådan på bordet, lägg över örngottet, ställ ponnyn framför lådan så du får ett vitt "golv" och en vit "bakrund".
4. Börja fota. Börja med Auto inställning på ALLT, slutartid, bländare, fokus, ISO. Zooma in lite, zooma ut lite. Använde både blixt och utan. Hur blir bilderna nu? Är skärpan bra? Funkar fokusen som den borde? Blir det brusigt?
4.1 En liten grej som du kan ställa in redan nu är vitbalansen (är det vita vitt, är det svarta svart?), gör så att du lägger en liten svart grej på det vita och ta ett kort. Det ska bli VITT och SVART, inte gult (varmt) eller blått (kallt) nyanserat. Ställ in detta så att du får rätt färger på dina bilder.
5. GOOGLE-time! Börja googla på lite foto inställningar. Pröva dig fram hur mycket som helst nu!
6. Ta med kameran (med korten i!!!) till en fotoaffär (finns en i stan, annars gå på typ MediaMarkt och fråga efter någon som är BRA på foto alt. gå till fotolinjen på sundsvallsgymnasium och be Svanthe eller Malte att hjälpa dig, dom är super snälla). (OM det inte är så att korten blev super och det kändes som att formateringen hjälpte.) Visa bilderna, be att få en bedömning! Kanske funkade det bra med Auto, då kanske hon/han kan ge dig tips på vad du ska göra när du fotar manuellt så det ska bli bättre:) Eller så är det så att det är något fel på kameran ELLER objektivet.
Lycka till!

2013-01-17 @ 11:16:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0