Dressyr

Red dressyr idag med L och Q. Bellie och jag har en liiiiten svacka just nu, på ett sätt, men på ett annat går det framåt. Jag menar, jag har nyss lärt henne bära sig och använda sin kropp på ett helt annat sätt än vi är vana vid, vilket såklart är jobbigt, och tar ett tag att befästa. Hon var väldigt tjaffsig i munnen, och försökte liksom sist hänga sig i mig. Och lättar jag och driver in bakbenen så upplever jag att hon rinner iväg istället, för då går inga halvhalter eller förhållningar igenom. Och tar jag i henne i det läget så går hon emot och lägger sig i mig.
 
Men, vi red galopp- och travövergångar vilket som sagt är sjukt mkt mer än jag hoppats på, och det hade jag aldrig kunnat tro vi skulle genomföra för ett par veckor sen. Inte såhär lungt. Hon blir lite spänd i början av avsaktningen, plus att jag håller för mkt i henne, men efter några steg släpper det. Hon går inte bananas som hon gjorde förut, utan vi kan hyffsat lätt komma till nytt arbete i traven. Superkul verkligen! Hon gjorde fina fattningar och även avsaktningar.
 
På slutet hoppade vi lite 50cm hinder, vilket var ganska kul. Jag har för mkt kontrollbehov bara. :-) Och jag tycker det är svårt att veta hur jag ska rida henne mot hindret eftersom hon drar mot det, och jag vill att hon ska vänta mer. Hon tar över liksom. Även om hon gör det bra, hoppar av bra osv.
 
Jaja... svackor hamnar vi i nån gång, jag kan inte förvänta mig wow-pass varenda pass i resten av våra liv för att vi kommit på ett fungerande koncept. Just nu är ett bakslag och det är nog bara att rida vidare och vara konsekvent så släpper det nog för tösen snart.

Kommentarer
Postat av: Lina

Ofta när man lärt sig nåt nytt, eller bara trimmat hårt så kan det ofta bli såhär. Då brukar nästan alltid en liten vila (nån vecka) göra så polletten trillar ner och man kan gå vidare till nästa steg. Så är det iallafall för mig :)

Svar: Ja.. De är nog så. Lätt att jag förhastar mig och tycker att allt ska gå bra för att de gjorde de senast. Och lätt att tro att allt ska gå som en dans när en spärr släppt.. Men de funkar ju inte riktigt så. :-)
Har funderat på vila faktiskt. :) Ska klura vidare!
Josefine Fred

2013-07-10 @ 22:05:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0