Långritt/dressyr

Red ut på en form av långritt på Bellotrix idag. Egentligen visste jag inte vart vi skulle eller nånting, så jag lät henne svänga höger elr vänster mestadels. Sen poppade det uppe en idé då och då, men då vi fick förhinder av typ broms, eller att vi inte hittade dit osv. så fick vi vända ett antal ggr. :-) Efter en timme var vi tbx till betet, men jag kände mig inte mätt på ridning ännu, så vi körde en timme till fast åt andra hållet.
 
Gick svinbra idag. :-) Jag får ju hela tiden påminna henne om takten och tempot, men hon ångar inte iväg lika mycket nu iallafall. Skrittjobbade massor idag, men den sista  timmen så körde vi trav- och galoppövergångar och även skritt inlagt, utan större problem. Helt sjukt kul! Att bara kunna fatta galopp ifrån trav, och även sakta av utan att hästen går bananas. Dock vill hon helst ta högerfattningar nu, så när det blir "fel" så får hon lite damp innan vi får till vänstern igen. Men det är liksom inge mer med de, vi gör ingen grej av det.
 
Astrevlig var hon verkligen. Såhär fina fattningar och avsaktningar vet jag inte om vi nånsin gjort förr. Och att kunna trava lungt, på en uteritt, efter en galopp.. Ja.. det fanns inte på världskartan för ett par veckor sen.
 
Bästa Bellotrix! Nu i veckan ska vi träna för Ingela igen, det ska bli riktigt skoj!! Hoppas på att få med mig någon kameraman då. :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0