Uteritt

Har ridit ut ikväll efter ett långpass på jobbet. Finns verkligen inget skönare än att komma till sin häst och få koppla av i kropp och knopp efter en dags arbete.
 
Hur som helst, vi red ut i skritt och trav. Fortsatte med vänta-tänket. Det är viktigt att jag får igenom detta även på uteritter för att visa att det inte är OK att ånga iväg och ta över. Jag fokuserade supermkt på det Ingela tragglat in i mitt huvud, så som att slappna av i hela kroppen och bara bli som en degklump. Vara följsam i sätet men ändå inte gunga på henne för fort, och inte få henne i handen utan hela tiden jobba för att hon ska bära sig själv och gå i en bra takt och lungt tempo.
 
Gick jättebra! Visst försöker hon tjuvöka när hon ser sin chans, och hon tycker det är otroligt jobbigt främst i traven att behöva bära sig i denhär takten och tempot, så först provar hon om hon får springa fortare, icke, sen provar hon om hon får hänga sig i mig, icke, då provar hon om hon får sakta av. Hon är så söt! Och varje gång jag lyckas vara såhär lugn och avslappnad så vill jag banka mig själv i huvudet för att jag inte alltid är såhär. Vad roligt det blir att rida, och vad pedagogisk man blir emot hästen. Istället för att sitta och vara spänd och frustrerad för att det inte går som man vill.
 
Fina lilla Bellson! Imorgon väntar ett dressyrpass på banan när vädret tillåter.

Dagens Bellis ;) Ja... jag kan ju bara konstatera att hon inte blivit tunn iallafall.


Hjärtehästarna <3
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0