Dressyrlektion + film

Idag har jag äntligen ridit dressyrlektion. Har försökt få tid hos de två tränarna jag brukar rida för, men de har inte kunnat de dagar jag kunnat, så jag for över till Färsta och red för Gittan. Har blivit inspirerad efter att Mallan ridit för henne. :-)
Gick hur bra som helst! Det var precis dehär jag behövde. Vi tränade först en massa skrittjobb, och att få hästen att verkligen vänta. Fortsatt arbete i traven med att få henne att vänta. Samtidigt ska hon gå ställd, och ha bogar och bakdel på plats. Det är det jag känt att jag inte får.. de är nånting som vi måste lösa, men inte vetat hur eller vad. Känts som vi bara sladdat omkring på volter osv. Men nu så fick jag verkligen lära mig och hästen att kordinera kroppen och spåra. Riktigt härligt känsla! Nu vet jag ungefär vad jag ska sträva efter. Men det lär ju ta ett antal lektioner innan jag får till det själv skulle jag tro.
 
Jag är riktigt peppad att fortsätta rida för henne. Dock så går hon på semester 5 v strax, så de blir väl efter det. Men under tiden har jag ju ett "träningsläger" inbokat, och en träning för en månadstränare. Så de blir kanon. Bra att rida för många tränare så man kan plocka med sig guldkornen man får lära sig och som man tycker funkar bra.
 
Filmen blev mest från början, när vi fortf. väntade på att hon skulle vänta på mig. Det är ett steg på vägen för att få det bättre. När hon väntade och var med mig så började hon istället maska sig, och då var det dags att koppla på mer ben och rida framåt, och dååå blir hon jävligt fin i steg och allt. Tyvärr kom inte de med på film mer än 3 sekunder eller nåt, och de tog jag med i filmen. Galoppjobbet gick oxå bra, och samma arbete här med att hålla bogar och bakdel på plats.
 
Toppnöjd! Och tack till Mallan som filmade :-)
 

Kommentarer
Postat av: Jessica Pira

Snyggt rider jossan! Detta är nog det bästa jag sett av dig pch bellie, man ser rent hur hon mjuknar upp, balanserar upp sig och verkligen rundar sig igenom kroppen. Såg riktigt trevligt ut stundvis!

Svar: Taack!! :D Ja detta kan nog bli riktigt bra :)
Josefine Fred

2013-06-26 @ 00:07:11
URL: http://www.jessicapira.horseworld.se
Postat av: Anni

Ni är så fina tillsammans. Ser riktigt bra ut! Herregud ni två är som sammansvettsade tillsammans. Så härligt att se!

Svar: Tack :-D Så roligt o höra :)
Josefine Fred

2013-06-26 @ 10:03:59
URL: http://anniis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0