Dagens Bells



Kommentarer
Postat av: Isabelle

Hej! Jag rider min travare på vanligt tvådelat bett. Han är tjaffsig i munnen och hänger sig i vänstertyglen hela tiden. Har du något tips på bett som skulle funka? vad använder du och varför? :)

Svar: Hej! :-) De vanliga frågorna först.. haha. Är han kollad i munnen? De bör göras 1 gång/år.
Annars, själv rider jag bara på raka och 3delade bett då jag inte är förtjust i effekten av tvådelade. De går upp i gommen då man tar i tygeln. Du kan testa sätta in bettet i din hästs mun, och sen öppnar du mungipan och kollar in. Troligen så finns det inte plats för något annat än just bettet, då gommen troligtvis ligger på bettet då de flesta hästars gom är väldigt låg. Så när du sen tar i tygeln så vinklas bettet uppåt i gommen.

Om det är pga det som han tjaffsar så prova ett rakt eller 3 delat med fasta ringar. Rakt med fasta ringar är stadigt för hästar som tycker det blir för rörigt med rörliga bett.

Jag använder rakt eggbett i dressyren, 3delat eggbett i hoppningen, och nu har jag införskaffat ett pelham för att kunna rida med två tyglar och bara använda stången då hon blir tung och lägger sig i min hand t.ex. på vissa uteritter. Ska även testa bettet i hoppningen då hon helt glömmer bort mig där uppe då. :-)
Josefine Fred

2013-03-14 @ 08:33:25
URL: http://isaabellem.blogg.se
Postat av: Isabelle

Vi har endast haft hästen i 2 månader så vi har inte hunnit kolla honom, vet inte om det är gjort av hans ägare... Men det ska definitivt kollas upp! Tack för tipsen i alla fall :D

Svar: Ja, de är de första jag fått göra på mina hästar då det inte varit gjort nånting sånt. Så de är ju ett väldigt vanligt "problem". Att tänderna inte är kollade o fixade. :)
Josefine Fred

2013-03-14 @ 09:38:09
URL: http://isaabellem.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0