Dressyr

Ridit ett katastrofalt dressyrpass idag. Jag var spänd redan från början, det stormade ute, jag är sned som FAN och B var som en lama. Det var bäddat för katastrof alltså. Dock så var hon fin i början, i traven, övade lite vägar i dressyrprogram, och hon var faktiskt riktigt trevlig. Dock kom jag inte till ridning utan jag red helt enkelt pissdåligt idag. När jag väl hade lagt första galoppfattningen var det KÖRT. Hon sprang, o sprang, o sprang osv osv osv. vägrade bära sig, gick inte att ställa eller böja något. Sa jag en sak gjorde hon tvärt emot. Provade travjobba på volt, med inåt/utåtställning, gick inte, provade skrittjobba, gick inte. Provade långa tyglar o pusta ett tag, spelade ingen roll efteråt. Provade galoppjobba, gick INTE. Fy.... Jag ville typ.. gråta. Haha. Men att jag aldrig lär mig? Jag MÅSTE börja lyssna på henne mera. Har hon en, eller vi, en sånhär dag, GÖR NÅGOT ANNAT. Rid UT. SKRITTA. Vad fan som helst, bryt mönstret. Jag är för jävla tjurig.....
 
Nya tag imorgon. Och stressa ner några spadtag, plus lyssna på hästen och ändra planerna om det inte funkar. Jag har inte, och kommer aldrig ha, en häst som bara gör vad man säger i alla lägen.
 
Dom ringde från Hööks nyss, min kavaj har kommit :-) Hihi. Hämtar den så fort jag kan.

Kommentarer
Postat av: Erika Pettersson

Såna dagar då det inte fungerar är ju som sagt bäst o bryta och rida ut eller vad som helst :)

Många tycker jag är såna har de bestämt dressyr så är det så, men har hästen en sämre dag så fungerar de inte o då är det bättre o göra något positivt i stället som att rida ut eller gå promenad, vila vad som helst så man inte sätter sig o kämpar o slut ändan gav de ingenting ändå.

Svar: Jamen precis! Och jag vet ju så VÄL att Bellie till 99% inte går att göra nånting bra av när hon är i detta läge... ändå är jag tjurig och tragglar på och försöker hitta lösningar, som i slutändan inte funkade ändå. :-P
Josefine Fred

2013-03-20 @ 20:59:01
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/
Postat av: Erika Pettersson

SV:
Då gör du rätt i att göra något annat än o traggla på.
Men förstår hur du tänker o känner.
Är likadan vill så gärna lösa de och få igenom saker, men ibland måste man lyssna på hästen o ah okej ingen bra dag då ger man upp o gör något roligt i stället. :)

Perfekt om man kan ut o gasa på o leka utan krav i skogen. :)

2013-03-20 @ 21:33:01
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/
Postat av: Emma

Jag brukar känna direkt när jag kommer till stallet om jag är på bra humör, mår bra osv, och lika med hästen. Är det så som du beskriver det, då rider jag inte ens, promenad, longering, tömkör.
Arbetar enbart från marken sånna dagar.
Tur dem inte kommer så ofta ;)

2013-03-21 @ 08:44:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0