Ridning x2

Först ut var Bellisbus. Red ut en sväng, hade tänkt mig ett galoppass, men de blev ändrade planer då underlaget sög balle. Blev skritt och trav bara, på en slö, okänslig, stum och ja... dryg häst? Hon måste ha en jättejobbig svacka eller nåt i sitt liv nu, för jag kan inte ens minnas hon var ridbar senast. Hon som brukar vara finast på uteritterna. Jag gör bäst i att bara låta henne vara nu, röra på sig men helt kravlöst. Bara låta henne lalla på i sin egna värld där, för fokus har hon långt bortom skogarna nånstans. ;) Men hon har varit hängig nåra dagar nu. Jag hoppas det går till sig nu när jag ökat på fodret igen, hon kanske blir så när hon ligger under på allt.
 
Sedan blev det Quantas tur. Vi tog oss lite skritt och trav på travbanan, vilket gick myyycket bra! För första ggn kände jag att han och jag talade samma språk. Jag tycker aldrig jag får till nån bra ridning på honom, då han är så olik min egen som en häst kan bli. Men idag gick de riktigt bra. Först så slog han som attan med huvudet, så fort man kommer åt honom. Men sen när han inser att jag inte tänker ändra mig, utan har min stadiga sits och skänkel, och bara fortsätter rida på honom friskt framåt, då landar han inom ramarna. Så mot slutet så gick han faktiskt stadigt i både skritt och trav, och kom ner i en riktigt riktigt låg och trevlig form. Han var även ställbar åt båda hållen då jag jobbade med in- och utåtställning hela passet. Annars brukar han kunna vara riktigt stel i vänstersidan. Men idag så fick jag igenom honom riktigt bra och de blev riktigt kul att rida. :-) Fick en självförtroendeboost där! ;)
 
Q och B

Kommentarer
Postat av: Jasmine

Hon kanske bara behöver ha en liten vila?:)

Svar: Njae.. Det är möjligt, men jag har testat ge vilor dessa perioder men det har inte heller funkat. Hon har precis haft sin vintervila. Så jag får helt enkelt vänta ut henne så får hon komma själv :-)
Josefine Fred

2013-03-05 @ 19:12:36
URL: http://nattstad.se/Jasminejohansson
Postat av: Lina Holmbom

Kan ju vara pälsfällningen som börjar? Eller brunsten det har ju varit soligt några dagar och det sätter sprutt på hormonerna :)
Kan vara någon förkylning om hon känns slö? Ta tempen innan du rider :)

Svar: Ja.. de är mycket möjligt att de är pälsfällningen. Men jag minns inte att hon brukar bli såhär. :o Men de kanske hon brukar.. Detta i kombination med för lite mat kanske. Ja, har klurat på om jag ska ta tempen på lillfröken.. Får nog ta och göra de. :-)
Josefine Fred

2013-03-05 @ 19:59:16
URL: http://skrotpiloten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0