Sadelproblems..

Har haft på känn ett tag att jag vill ha en ny dressyrsadel. Jag vet att vi utvecklats sjukt mycket i den vi har nu, och B rör sig bra i den och utvecklas som hon ska muskelmässigt. Men den är ändå något för svängd, samt drar bak alla schabrak. Det är dock den enda och första dressyrsadeln som inte glider fram på bogbladen hennes, utan denna ligger på plats. Och hon trivs ju i den helt klart. Men jag vill ha något ännu rakare.
 
Den enda sadel jag testat på henne (av över 30 st) så är Bates Momentum den enda som varit tillräckligt rak, och som inte glappar något vid ridning utan fortsätter följa ryggen så mycket som möjligt. Skulle göra allt för o hitta något i dressyrväg som låg lika bra. Tips? Problemen är att dressyrsadlarna gärna lägger sig i bakvikt, trots rätt bomvidd. Och är dom rätt i balansen är dom istället för svängda och lättar bak.
 
Bates Momentum

Kommentarer
Postat av: beatrice

Har lite utav ett sadelproblem jag med. Har fått hem en sadel på lån av en kompis, en dressyrsadel som följer ryggen bra på Chummy (min nya häst). Tyvärr är han ganska tjock (han en en sån häst som blir tjock överallt) så sadeln ligger tight tycker jag, men med jämt tryck överallt!

Jag har provat att longera honom med den och ingen rörelse är hämad, har även ridit i den samma där, märker ingen skillnad på rörelsen. Har ridit utan schabrak för att se eventuella pälsändringar, men inte ett hårstrå ligger fel, förutom på ett ställe, ungefär 7cm upp från sadelkåpans slut. Där har han en fettsamling och mitt mål är att han ska muskla sig och gå ner i vilkt. Nu till frågan när han har blivit mer slim tror du att sadeln då kommer ligga bättre? Eller finns risken att dem blir för vid för honom?
Vet att det är svårt att utlåta sig om hur en sadel passar och inte om man inte har sett sadeln/hästen. Men behöver bolla lite idéer med någon som är mer erfaren! :)
Du får gärna svara på mil mail, då våran blogg drivs av 4personer och det är en aning svårt att hålla koll på kommentarerna!
Ha en trevlig dag! :)

Svar: Du har mail ;)
Josefine Fred

2013-03-09 @ 09:42:52
URL: http://stallmolke.blogg.se
Postat av: Anni

min sadel globus turner är väldigt rak. bred kanal och ligger bra på hästar som är runda över ryggen. väldigt skön att rida i och jag älskar den verkligen! :)

Svar: Jaså är det en Globus Turner du har. Kanske borde försöka få tag i en sån och testa då. :-) Den ser ju väldigt rak ut av de bilder jag sett på din. Tack för tips!
Josefine Fred

2013-03-09 @ 13:23:22
URL: http://anniis.blogg.se
Postat av: Frida

testat M&N ?

Svar: Näe faktiskt inte, men har hört att dom ska vara bred i sätet :o Men allt är ju en smakfråga så de kan ju hända att den passar. Den enda jag har möjlighet att testa är 16", och den ser väldigt liten ut (jag har trots allt en 16" nu). Men kanske kan testa om själva modellen funkar. :-) Tack för tipset!
Josefine Fred

2013-03-09 @ 14:17:36
URL: http://standardbred.bloggplatsen.se
Postat av: linnea

Hur har du fått en sådan bra galopp på henne? Så himla fin hon är! Har för ett tag sen börjat rida en (mycket pigg) ridtravare, där övriga gångarter förutom galoppen är rätt så bra. Har du några tips att dela med dig, till en häst som gärna springer in i galoppen, men sen håller den bra?:)

Svar: Tack så mycket! Hon har rätt vinklar bak (alltså en bra exteriör) för att vara ridhäst, bära sig och så även galoppera. Så jag har "bara" byggt upp styrkan i henne, och det har tagit tid. Men mycket dressyr, ridning i lång och låg form, tempoväxlingar, övergångar, klättring m.m. Allt som stärker en häst! :-)

Ang. din fråga. Själv så låter jag aldrig en häst springa in i galoppen, då det är ett big no no. De ska lära sig hjälperna för just galopp. Galoppens kvalité påverkas ofta av hur fattningen är.. Springigt in i galoppen = sämre galopp. Prova fatta galopp i ett hörn om du har möjlighet till en sådan. Du kan även testa ställa hästen utåt, och fatta galopp. Ett minihinder brukar oxå funka, att man travar över och landar i galopp.
Josefine Fred

2013-03-09 @ 16:48:23
Postat av: Anna

Min häst har oxå sjukt rak rygg (oxå vbl), ser iprincip likadan ut över ryggen. Jag har en santa cruze facundo i hopp och en harry dabbs elegante dressyr som ligger jätte bra, båda är vida i bommen. Dabbsen är underbar att rida i, är som en jaguar ju! :) rekomenderar verkligen att du testar en sån! :)

Svar: Tack så mkt för tips!! :-)
Josefine Fred

2013-03-11 @ 16:04:20
URL: http://catskill.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0