Travbanan

Blev ridning på travbanan idag, för jag ville rida i alla gångarter och ute äre inte alltför bra underlag. Testade Kentaur Medean idag, och B kändes faktiskt väldigt fin i sina rörelser idag. Hon kändes lätt och luftig i steget, kändes som hon trivdes bra. Jag å andra sidan red som en stjärt i denhär sadeln. Den kändes ganska bred, och helt plötsligt var allt stöd borta. Jag är ju van min 16" där jag sitter som i ett skruvstäd = jag sitter där jag sitter.
 
I denna sadel (17") så fick jag helt plötsligt plats... och då for jag omkring som en vante. Kunde absolut inte sitta ner, bara glappade upp o ner i sadeln. Huvva. Men jag ska provrida den ett par dagar till och se, de kanske är en vanesak? Eller jag kanske behöver en 16.5" åtminstone? Hm... Blir till att provrida Elektran oxå, för den är 16.5" och den ÄLSKAR jag (det är Fisens). Dock så känns ju sadlar annorlunda från häst till häst, så det kan ha med B att göra att Meden kändes så bred..

Kommentarer
Postat av: Agneta

Du verkar ju vara smal och smärt, så jag skulle definitivt föreslå en 16" eller möjligen 16,5". Jag har 17" och den passar mig, men då får du nog lägga på sådär 15-20 kilo till din vikt skulle jag gissa ;)

Svar: Hahaha. Gullig du. ;) En tjock smalis brukar jag få heta här hemma. Dallrigt värre på en rätt liten/normal kropp. ;)
Trivs kanon i min 16" så de kan ju vara så att den jag red i idag, 17" helt enkelt är för stor.. Min förra dressyrsadel, Tekna, var ju oxå 17" och den kändes aldrig lika bra som min nuvarande gör.
Josefine Fred

2013-03-09 @ 21:38:36
URL: http://www.sodertorparn.blogspot.se/
Postat av: Emma

Hej Josefine.
Kan jag ställa en fråga till dig.

Jag funderar på att köpa ett vbl sto, som är född 99, hon blir alltså 14 år.
Är det för gammalt ?
Hon är grundriden och kan ta båda galopperna, men har nu vilat i vinter och är tjock och svankig.
Vad tror du ? Snälla hjälp mig, jag gillar henne jättemycket, men är rädd att jag köper en för gammal häst.
Hon är pigg och och trevlig, het att rida.
Ska dit igen och prova henne i ridhuset med.

Kram

Svar: Hej! Kul att du ska köpa häst :-) Hur gammal hästen ska vara som max är upp till dig och beror på vad du ska använda hästen till. Till träning och lättare tävling hade inte jag köpt en häst på 14 år. Till lättare ridning, skogsturer osv. absolut! Men man får oxå ha i åtanke att ta några månader på sig innan man är igång igen när hon stått över vintern. Och sen att man bygger upp hästen med klättring, mycket skritt, gärna offroad (mitt ut i skog och mark) osv. så att hon blir hållbar.
Så det beror som sagt på vad du tänkt ha hästen till osv. Och se till att göra en ordentlig vet.besiktning. Kolla även upp hennes tid på travsport, där kan man se om hästen varit stryken mycket, och ibland står det varför (typ hälta m.m). Sen bör man ju tänka på hur mycket hästen sprungit på travet osv, för har de sprungit mycket är de i regel mer sliten osv. i sina leder.

Lycka till!
Josefine Fred

2013-03-10 @ 11:27:34
Postat av: Tess

Undrar vad du har för sadel i nuläget? Jag misstänker att jag har lte samma "storlek" som du (jag är ca 163 lång/ 55 kg, relativt korta ben) och min pålles rygg påminner om Bellie's, rak och med ganska markerad manke. Jag har enorma problem att hitta sadel som passar både mig, hästen och plånboken! För tillfället har jag inte ens en sadel som ligger bra, får bita mig i läppen, blunda och acceptera att "Okej" är bättre än "katastrof" för dagen. Varenda sadel jag provat hittills är för svängd och/eller för lång!
Nu blev det en mindre uppsats, det jag egentligen ville veta var ju bara vad det är för märke och storlek på din nuvarande dressyrsadel ;)


Svar: Prestige Lucky Dressage har jag nu, 16" och 35 i bomvidd. :-)
Josefine Fred

2013-03-12 @ 20:52:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0