Lastträning

Idag har Bellson lastats, i massor! Började helt vanligt med att mana in henne med tryck i grimman, och hon stod och tjurade steg för steg. Men sakta men säkert kom hon framåt, ett steg i taget. Sedan gick vi ut och in, halvvägs, halt, gå fram, backa helt ut, backa halvt ut, ett steg fram, två bak, gå helt in osv osv osv.
 
Sedan gick vi helt ut, gick ett varv utanför och sen gick på transporten igen. Ända tills hon gjorde detta utan att tveka alls, utan bara följde med mig bestämt in i transporten. Gick finemang de!
 
Nästa steg blev att få henne att stå kvar där inne och vänta medans jag går bak och sätter för kedja + fäller upp rampen, allt i lugn och ro. Tog ett bra tag, men de funkade. :-) Och sedan blir nästa steg att hon ska vänta med att gå bak förrän jag tar tag i hennes svans och ber henne komma ut till mig där bak. Gick oxå finemang.
 
Åkte en sväng oxå. :) Allt förutom åkturen upprepade jag 3 ggr utspritt på dagen. Hon är ju som hon är, det lilla fuxstoet. Varje gång ska hon ju testa om det inte går att tveka/slippa ändå, och om det inte går att börja tjuvbacka ut före man fått signal osv. Men det krävs ju såklart färre och färre upprepningar tills hon släpper efter och gör som jag vill. :-)
 
Imorgon fortsätter vi på samma spår. Tillslut ska hon gå att skicka in, som det funkat att göra en gång i tiden. :-) Men tar man bara igenom allt och visar vad det är som gäller, med lugn och tålamod, så blir det nog kanon. Det gäller att inte stressa. Jag kan annars bli lite stressad, och typ när man fått in hästen så skyndar man upp med rampen för att hästen inte ska börja backa ut osv. och det är ju egentligen fel. Det är bättre att ta igenom vad man är ute efter, och få hästen att faktiskt vänta, utan att behöva stressa igen med nånting. Den ska liksom stå där man ställt den.
 
Så det var en lyckad lastträning! :-) Körde först en ren lastträning, sen gick hon ut i beteshagen nåra timmar. Sen blev det lastträning innan ridturen, och efter ridturen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0