Produktutvärdering: Center-Hackamore


Center-hackamore
 
Jag har använt det med tygeln i det övre hålet, mitt emot nosremmen, vilket gör att det verkar som ett sidepull. Dvs trycket hamnar endast på nosryggen. Simpelt för hästen att förstå, inge tryck i nacken eller under som det blir med hävstång. Hävstång kan du få om du sätter tygeln något av de anra två hålen.
 
Jag använder detta mest på skritturer när vi ska slappa bara. Men jag har hunnit använda det på ett dressyrpass oxå. Jag är jättenöjd! Dehär ger en verkligen kvitto på att man rider hästen rätt. B upplevdes ngt nonchalant, men då gäller det för mig att rida ännu mer med säte och ben, för att få henne på bakdelen. En superhärlig känsla när hon travade på där i en trevlig form, med ingenting i munnen och ingen hävstång. Man får tänka till själv hur man använder sin kropp, vilket är väldigt bra att behöva göra. :-)

Jag är alltså väldigt nöjd! Det finns lite olika utformningar på nosdelen, så att man kan välja det som faller en i smaken bäst. Priset på detta ligger på ca 450:- från Marcus Holst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0