Uteritt + travbana + sadelinfo

Jobbade Bellis i skritt på en liten uteritt först, där vi struntade i halterna och körde massa sidvärts istället då det gör henne mer lösgjord. Idag lyssnade hon dock mkt mkt bättre på halvhalter osv redan från början. Bättre ärlig framåtbjudning oxå. Hon var rätt fin idag, hon börjar lyssna himla bra på öppnor och slutor nu, och de känns som vi gör dom helt ok! :-) Hon blir även lugnare av att ridas i dessa skolor, börjar slappna av och blir mer uppmärksam.
 
Red sen ca 4 varv på travbanan, där jag tog två galopper i vardera varv. Fortsatte med o sätta henne på bakdelen och idag funkade de ännu bättre! Även i högergaloppen. Väldigt trevlig. :-) Även avsaktningarna lyssnade hon väl på, och även om hon sprang iväg lite i traven sen innan jag fått henne till skritt igen så var hon lugn. Hon stressade ingenting alls! :-) Dutti tjej liksom.
 
Provade sadeln en sista gång idag, och den är så himla rätt för oss!! Sadlade redan från början i rätt läge, och den låg kvar där sen. Och schabraket framförallt, hade inte glidit bakåt som ALLA schabrak annars gör på dressyrsadlar. Är så himla impad!! :-D Jag vågar påstå att den ligger som en smäck på B! Dock så skulle jag vilja ha den ngt kortare, så jag ska försöka få tag i en mindre och prova. Jag känner även att jag tror jag sitter bättre i en 16,5" faktiskt. Men herregud vad ovant det känns att ha en dressyrsadel som faktiskt ligger på rätt ställe, även efter ridning i alla gångarter. ;-)
 

Innan ridning. Lagd i rätt läge, och blir därför inte lika spikrak på henne, vilket kan vara bra så den inte trycker in i länden.


Här höjer hon ryggen. Alldeles lagom mkt svängd blir den då. :-D


Efter ridning. Ja, EFTER. :-D Schabraket har inte kasat bak som de brukar.. Tittar man på schabrak"stroppen" vid gjorden har det inte ens dragits bakåt där nere.





Ryggen efter ridning. Inge rugg, nada. :-) Och jämnt tryck på schabraket är de oxå!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofia Spelkvist

kul när man hittar rätt, är det en wintec?

Svar: Verkligen! Helt galet. :-) Japp det är det!
Josefine Fred

2013-11-19 @ 19:09:51
URL: http://sofiaspelkvist.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Vad skönt!! Såg verkligen bra ut!! Min kusin har denna sadel till sin, den ligger bra för ögat men glider hit och dit! Skönt att din passar och ligger så bra!

2013-11-20 @ 13:25:09
URL: http://zkold.se
Postat av: Anonym

Schabraket har ju visst kanat bak ett par cm där nere :p

2013-11-20 @ 16:38:28
Postat av: Erika Pettersson

Va skönt att du hittat en som ligger så pass bra. :)

Svar: Verkligen superskönt! :-)
Josefine Fred

2013-11-20 @ 18:33:17
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0