Hopptävling

Ja.. vad ska man säga. ;) Som jag skrivit tusen ggr nu är B fortf. inne i sin spända och tittiga period. Lite höstkänslor sådär när de börjar bli friskt ute. Idag var inget undantag.
 
På framridningen var hon så jääädra laddad. Hon pinnade på där i världens symaskintrav och bara väntade på galoppskänkel, hur många volter och eftergifter jag än gav för att få henne lugn. I galoppjobbet var hon dock lugnare, men stark och på. Men gick iaf att jobba där. :-)
 
Hoppade fram, och jädrar vad hon laddade på lilla. Först titta som fan, men då manade jag på henne mer och då hoppade hon med skräckblandad förtjusning, ett jättehopp. Och nästkommande hopp såg likadana ut, och fan vad fort de gick! Fortsatte till räcket, där de fortf. gick superfort, men fick tips av Nina som funkade super. På oxern hoppade vi två ggr, kom asbra och känslan var kanon! Där gav vi oss.
 
Inne på banan så var jag rädd laddad, och red ganska bra. Hon stod emot på varenda hinder, tittade och tyckte alla var så läskiga. Jag höll om och red, men jag lättade inte i handen som jag behöver i dessa lägen när hon inte suger mot hindret själv, så de blev lite halv-stillastående hopp. På näst sista stannar hon, och jag andas och tar om de, stopp igen. Blev lite förbannad på mig själv och red ordentligt tredje ggn och de gick svinbra! Vidare mot sista hindret och hon stoppar. Jag tog om det, la på spö (för min egen del då jag inte fixade att övertyga henne på annat vis), och hon hoppade. :-)
 
Jag är ganska så nöjd! Jag har nya verktyg att använda mig av, jag är säkrare själv och jag gav inte upp för att hon stoppade. Så jag känner att jag tog ett steg framåt idag. Bells är som hon är just nu, och även om jag tkr jag red ganska bra så red jag inte tillräckligt övertygande. Men jag är som sagt nöjd, och så tar vi nya tag tills sista tävlingen för året som blir i oktober. :-)
 
Tusen tack till Linnea som var min hästskötare idag! <3
 
 

Kommentarer
Postat av: Fia

Hon såg lite laddad ut din lilla dam ;) Du gör det jättebra och det måste vara en stor seger att du kommer över din hopprädsla och tar er igenom. Tycker det är jättestarkt. Bara att fortsätta träna vidare.

Svar: Ja hon var ju inte liiite het på gröten ute haha... inne stod hon som sagt emot. Ja de är ett stort kliv framåt för mig att fortsätta o våga rida o tro på det oxå när de gått "snett". Vanligtvis kan man ju bara sänka o börja om på träning, men tävling är ju en helt annan femma. Så jag är nöjd!!
Josefine Fred

2013-09-22 @ 22:27:31
URL: http://iminegnalillabubbla.blogg.se
Postat av: Vanessa- Ponnyblogg

Grattis :) kul att det gick bra!

2013-09-24 @ 09:22:06
URL: http://russetville.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0