Uteritt

Kände för en kravlös uteritt idag, så slängde på Bellie hoppsadeln och drog ut. :-) Gud vilken härlig känsla att sitta till häst igen! Efter en hel vilodag igår. Så det ska vara! :-D Hur som helst, i början traskade hon på i ett härligt tempo och jag bara njöt.
 
När jag börjat trava gick de utför, haha. Nämen, hon är ju inne i en hemskt spänd och tittig period nu, så man får verkligen rama in henne och driva henne framåt. Annars går hon som ett fyllo och ålar omkring, ökar farten, lägger sig i handen, tittar, fånar sig. Ja, allt! Men jag vet ju att hon är såhär just nu så jag gör ingen grej av det och bråkar inte med henne heller. Hon får gå som fröken struts med huvudet bland stjärnorna, så länge hon lyssnar.
 
Lyssna, ja.. de gör hon ju inte heller alltför bra. Haha. Och vilken grej hon gör av saker när det går "fel". Jag bad om vänster galoppfattning idag och det vart tydligen hel-kaos i lilla fuxhuvudet. Hon tog höger, höger och höger. Jag saktade av och försökte fatta ny. Hon blev så frustrerad. Och då ska hon uppåt, på bakbenen. Men jag lyckades undvika det till större delen. En gång for vi upp, men sen förekom jag henne innan hon lyckades. Iallafall, jag håller mig lugn och gör om tills hon tar rätt galopp. Och vips är hon ju supernöjd och som förbytt. Fux. Jag säger då de! ;-)
 
Red några till galoppfattningar, men hon kunde inte riktigt uppföra sig emellan dom. Och vänstern var tydligen jättejobbig att fatta alla ggr, eftersom hon skulle ta höger och sen stressa upp sig själv för att hon gjort fel. Fel att bara ta rätt från början, lyssna på vad jag ber om och inte gissa. Hon är bra på att gissa denhär bruttan... går och väntar på nånting och sen när jag ber om nåt, ja då gör hon det hon tror att vi ska. Charmig tjej! :-)
 
Nu har jag precis ätit en sjukt god middag bestående av korv och stuvade makaroner, dränkta i stuvning. MUMS! Snart, IDOL :D Mys för hela slanten ikväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0