Uteritt på galen häst

Eller... egentligen var hon inte så galen. Till en början. Hon var faktiskt ganska fin idag! Fortfarande spänd och tittig, men ändå påverkbar. Hon gick att jobba och ställa, och grejja utan att hon hade något emot det. Man fick vara tydlig. :-) Men rätt trevlig, under omständigheterna. Red bort till galoppbacken och tog en vända upp, och hon skötte sig bättre än hon brukar till å med. Jättefin och lyssnade utan att börja smyga iväg och bli stark.
 
På hemvägen började hon på skynda sig som attan, och när vi red förbi en travhäst började hon bli på galen. Stressad, spänd som en bomb och typ "sprang" helt i sidled. Hon skärpte till sig och vi travade på. När vi kommit till sista grusvägen hem så tänkte jag ta lite galopp. DÅ slant det i skallen på fröken. Jag bad om vänster galopp från rakriktad häst, och fy gröne... vad stressad hon blev. Slängde sig, vägrade lyssna, stegrade flertalet ggr osv osv. Hon bara tog höger, och när jag saktar av och ber om vänster igen blir hon fullständigt out of her mind.
 
Provade vända om, och vad gör hon? Tar två klockrena vänsterfattningar, hur fina som helst. Tänkte ge mig där, men osmart som man är ibland så fortsatte jag på vägen hemåt igen. Fullkomligt galen. Igen. Ännu värre. Tillslut kom vi till en gräns när jag kände att ne, nu är det bara synd om henne. Så hon fick fatta den ifrån "böjt spår", vilket inte var nåra som helst problem. Men så fort jag rakriktade henne o bad om en v.fattning så gick hon bananas. Ibland blir jag inte klok på henne.
 
Nästan så jag undrar vart hon har ont. Men då hon tog rakriktade fattningar, klockrent, på bortavägen, så kan jag anta att det bara är en grej hon fick för sig. Såhär höll hon på flera ggr i veckan för ett par år sedan, om jag bad om fattningar på uteritterna. Det var som om hon fick en flashback..
 
Jaja, hur som helst. Sammanfattningsvis var det en bra uteritt, hon var som sagt rätt trevlig och påverkbar trots hur hon är just nu. Men sen kom flipmode. Nya tag imorgon! Då är det hoppträning.

Kommentarer
Postat av: Erika Pettersson

Ibland kan dom ge en mycket tankar o man försöker hitta en förklaring sedan vänder de pang bom.

Skönt att det sammanfattningsvis gick bra. :)
Och att du är nöjd.

Svar: Mm.. men såhär i efterhand går jag o ältar varför jag inte gav upp tidigare, då mitt lugn uppenbarligen inte lyckades få henne lugn. Hon ska inte behöva bli sådär otroligt upprörd.. men nya tag och så får jag bryta i tid nästa gång :-)
Josefine Fred

2013-09-19 @ 09:15:44
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/
Postat av: Erika

Sv.
Lätt att vara efterklok :/

2013-09-19 @ 13:10:27
URL: http://eriikapettersson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0