Önskeinlägg

Ida: hej! är helt ny på din blogg och tänkte fråga lite saker då jag nämligen också rider en ridtravare :)
vad ger du för foder och hur mycket ?
hur har du fått henne så fin i kroppen och vad har du speciellt tränat på ?
skulle gärna vilja höra eran hela resa från början till slut i ett inlägg, och om du har redan svarat på något av det jag undrat så länka gärna det då, hehe ;)
svara gärna i ett inlägg! :)
 
Svar: Hej och välkommen! :-) I dagsläget äter Bellie 4 dl Muskel från Krafft, och 6 dl sojamjöl. Egentligen anges det i gram, men jag har inte i huvudet hur mycket i gram hon äter. Vad hon äter beror på vad höet innehåller, vad som fattas där och vilka komplement som kan passa. Så det varierar från år till år. Hon har alltid fri tillgång på analyserat hösilage, räknar med att hon äter mellan 13-18kg beroende på årstid osv.
 
Hur hon blivit så fin i kroppen är tack vare rätt träning och rätt foder. De första åren föll hon ur mycket, och olika tider på året. Men när jag började analysera höet och hålla koll på hur mkt av allt hon satte i sig, och vad just hon behövde, så har hon hållit sig fin året runt och inte fallit ur pga fodret en enda gång. Gällande träning så är mitt absolut bästa råd att träna för tränare. De ser liksom vad som behövs och vad som passar, om man hittar rätt tränare givetvis vilket är viktigt!
 
I övrigt tänker jag på att variera min ridning mycket. En vecka kan bestå av ett pass hoppning, dressyr, klättring, konditionspass, skrittur, joggingtur, vila. Det är väldigt olika, men styrketräning är bra för att träna upp bakkärran och ryggen på hästen. Så som klättring, offroad-ridning, studs/gymnastikhoppning, ridning i ändamålsenligt form. Tempoväxlingar och övergångar är super!
 
Våran resa är 6 år lång nästan, så det blir för mig lite svårt att komma ihåg år från år i ett enda inlägg. Däremot har jag en kategori som heter "Bellie förr", och där finns alltifrån bilder från då-nu, filmer, inlägg där jag berättar om hur vi haft det förr, om hur hon varit, osv. Så dit rekomenderar jag dig att klicka in dig om du vill läsa om våran resa! :-) Och är det något specifikt du undrar över så hör bara av dig.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0