Dressyr

Huvva vilket pass. Tredje passet i rad där hon är likadan, typ. Det är bara att inse! ;-) Detta kommer jag få dras med några veckor om det blir som tidigare år.. Samma visa, varje år. Just nu får vi inte ut nånting av att vara seriösa, för hur man än bär sig åt så kan hon inte koncentrera sig ordentligt och då blir det inget annat än tjaffs och frustration. Visst, några steg, minuter, whatever, blir bra. Men när 90% av ett pass är dåligt är det lika bra att inse att man ska göra annat. I alla fall för oss.

Så nu till att börja med tror jag att jag kör resten av denna vecka, plus hela nästa, utan ett enda pass i paddocken. Hon ska få gå kravlösa uteritter helt beroende på vad som funkar för henne, varvat med att få jobba av sig på rakbanan + våran travbana hemma i stallet. Då kan hon få rulla i galopp och ridas i tempoväxlingar, eller jobba med inåt/utåtställning osv. Så att det ändå är jobb, men på hennes villkor.  Jag har glidit på en räkmacka hela sommaren och hon har varit gudafin i månader, så detta var liksom inte helt oväntat. ;-)

Funderar ännu mer på att sälja detta träns nu. Idag var hon så tjaffsig och munnig som hon inte varit sen sist hon hade detta träns.. Hon lägger till o med ut tungan vilket hon ALDRIG gör annars. Så antingen om det var dagsformen elr om det faktiskt är tränset.. ska ge det någon chans till.

Kommentarer
Postat av: Sara

Måste vara irriterande att den nedre remmen hamnar över bettet. Vilket tycker du är bäst micklem eller detta? Har funderat länge på att köpa ett micklem

Svar: Jo, de blir mer elr mindre alltid så pga hur hennes huvud är utformat. Men på PS-tränset blir det mera. Dock så satt de bättre än nånsin igår, konstigt nog. :-P
Min häst verkar gilla micklem bäst, varför jag funderar på att sälja PStränset :)
Josefine Fred

2014-08-23 @ 17:56:53
URL: http://teambus.bloggplatsen,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0