Dressyr

For över till Färsta idag och tränade dressyr, på självaste tävlingsbanan! Känns nästan som fusk. ;-) Men nyttigt värre för en tittig dam som B. I början hade jag lite "Ia"-tänk, men som jag misstänkte så var inte det nånting för oss vid ett sånt tillfälle när vi ska träna programridning, dvs mkt övergångar och förändringar. En sån grej är bättre att träna på vid lektion, när man verkligen kan traggla på en och samma sak tills det blir bra, och sen gå vidare. Jag fick lätta på kraven lite för när jag joggade fram var hon hemsk faktiskt.
 
När vi började galoppera började hon släppa. Galoppen är verkligen hennes bästa gångart. Hon blev avslappnad, och påverkbar. Det tog dock ett tag innan hon bar sig ordentligt i hörn och var så pass lyhörd att hon inte genade osv, utan lyssnade på mig. Men tillslut blev hon skitfin och lyssnade på mig. Det märktes även att hon var lite bakåttänkande sen "Ia"-träningen, för där fick hon verkligen sätta sig på rumpan och börja använda sina bakben ordentligt, och som sagt det satt kvar lite. Så jag tragglade på där ett tag och fick till en jättetrevlig galopp i båda varven.
 
Red sedan igenom programmet 2 ggr, där jag tog om galoppdelen och nötte den lite på slutet. Hon tar inte alla fattningar där hon ska, för hon tar dom när hon själv vet att dom kommer, istället för att vänta och vara lyhörd på vad jag faktiskt ber om. Det finns ju så mkt annat att kika på förstår ni! ;-) Som gör att fokus hamnar på annat än mig.
 
Men jag är nöjd, även om hon var lite tjaffsig och jag inte fick till det alla gånger så blev det bra tillslut. :-) Sen blir hon jättetaggad i traven när jag rider program, så där får jag bara sitta och vara så lugn jag kan själv. Hon är en utmaning denhär bruttan! <3
 
Har anmält mig till en till klass oxå, på söndag. Hade helt missat att de körde en LB:2a då, så vi har efteranmält oss till den. :-) Blir skoj!

Kommentarer
Postat av: Sanda

Tänker på just traven där hon blir taggad.. Doris är ju sådär ibland också. Och då får jag verkligen hjälpa till att bromsa varje steg med rumpen. Knipa ihop skinkorna varje steg som Ingela säger ;) Samtidit som jag får be henne att gånga på med rumpan. Men du kanske redan gör så:)

Svar: Har provat nu att göra sådär o samtidigt luta mig extra bakåt, de funkade iaf domhär dagarna!! :D
Josefine Fred

2014-08-14 @ 23:10:48
URL: http://sandrasn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0