Gårdagen

Lika bra att jag dokumenterar gårdagen oxå. ;-) Red en kvällstur på bästa Bellabus, med hoppsadeln.. hyffsat kravlöst med bus! Dock fick jag gå in och bestämma lite, för någon ordning och reda får det allt vara. Bellson hade superkul och tog en del egna initiativ om man säger så, lite väl... Haha. I galoppen stod jag i lättsits och bara lät henne vara, men innan fattningen var hon superladdad. Så körde lite skritt/galopp, och i skritten fick hon lov att sköta sig och vara lugn innan hon fick fattning. Annars hade hon blivit helt bananas....
 
Precis när jag skulle till att lugna ner henne inför en galoppfattning så tar hon helt enkelt och sätter av i galopp trots att jag inte bett om det övht, haha. Hon studsar, hoppar på tvären, sätter sig ordentligt på arslet, för galoppera.. de skulle hon! När hon blir sådär är det bara att vara så passiv som möjligt och inte råka peta till henne med nån skänkel elr dyligt för då kan hon flippa, lilla puppan. Man känner hur hon är på gränsen att köra rodeo och dra sitt egna race, haha. Så jag lät henne galoppera några meter helt enkelt och saktade sedan av, skrittade och la en ny fattning. Då gick det bra! ;-)
 
Det är så roligt! Vi har superkul.. och hon tkr det är så fantastiskt kul att få leka lite ute. :-D Så är vi seriös inne på banan istället. Trivs verkligen med det upplägget. :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0